veronmaksajat.fi

VEROT

Remontoin sijoitusasuntoani – miten lasken matkakuluni asunnolle?

Remontoin sijoitusasuntoani – miten lasken matkakuluni asunnolle?
6.2.2024

Olen remontoinut itse sijoitusasuntoani ja vienyt asunnolle peräkärryllä mm. remontointivälineitä ja muuta tavaraa. Miten matkakulut lasketaan vuokratulojen verotuksessa vuonna 2023, kun autooni on kiinnitetty peräkärry?

Olen vuokrannut asuntoa useita vuosia ja tein pintaremonttia vuokralaisen vaihtumisen yhteydessä.

Verojuristi Maisa Katisko vastaa: 

Vähennyksen perusteena ovat matkoista aiheutuneet todelliset kustannukset.

Verohallinnon vuosittain antamassa yhtenäistämisohjeessa vuodelle 2023 on kerrottu, miten matkustamiskulujen määrä arvioidaan, jos vähennykseen oikeuttavien ajojen määrä on selvitetty, mutta kustannusten todellista määrää ei ole pystytty selvittämään. Tulonhankkimismenoina vähennettäviä matkakustannuksia eivät koske asunnon ja työpaikan välisten matkakustannusten vähentämiseen liittyvät vähennysrajoitukset.

Kun autoosi on kiinnitetty peräkärry, matkakuluvähennystä korotetaan 9 senttiä/km.

Vuokraustoimintaan liittyvistä matkoista aiheutuneet menot ovat vähennyskelpoisia vuokratuloista. Tällaisia matkoja voivat olla esimerkiksi esittely-, tarkastus- ja huoltokäynnit.

Normaali matkakuluvähennys vuokratuloista oman auton käytön mukaan laskettuna on 0,30 e/km. Peräkärryn käyttö lisää vähennystä 0,09 e/km, joten laske vähennys 0,39 e/km mukaisesti niiltä matkoilta, jolloin olet käyttänyt peräkärryä.

Rahat, verot, työ & eläke, koti