veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

NUORET JA RAHA

Tubettaja nauttii yrittäjyydestä – toiminimi vaihtui matkan varrella osakeyhtiöksi

Tubettaja nauttii yrittäjyydestä – toiminimi vaihtui matkan varrella osakeyhtiöksi
4.2.2020

Ilona Ylikorpi on 21-vuotias tubettaja, jonka Ilona-kanavalla on You Tubessa yli 128 000 tilaajaa. Hänellä on myös oma osakeyhtiö. Miltä yrittäjyys on maistunut?

Ilona Ylikorpi tekee You Tubeen kanavalleen joka viikko uuden videon. Aiheena voivat olla esimerkiksi vaatteet, kauneudenhoito, reissut tai vaikkapa tuotteet, joita Ilona testailee. Yleensä videot on tehty yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa, sillä tubettajalla suurin osa tuloista tulee kaupallisesta yhteistyöstä eri yritysten kanssa.

”Teen paljon myös live-esiintymisiä, joihin voi kuulua seuraajien tapaamista, puheita tai erilaisia Q&A-osioita. Olin muun muassa viime vuonna mukana Tube Tourilla, jonka aikana kiersimme tubettajaporukalla yhteensä 17 eri kaupunkia puolentoista kuukauden aikana”, Ylikorpi kertoo.

Kaikki sai alkunsa harrastuksesta

Ilona Ylikorpi aloitti videoiden tekemisen 15-vuotiaana yhdessä ystävänsä kanssa.

”Videoiden tekeminen oli meille aluksi harrastus, enkä olisi silloin osannut kuvitella, että siitä tulee joskus työni. Aloimme tehdä videoita, sillä olimme kiinnostuneita esiintymisestä ja videoiden editoimisesta. Emme olleet kiinnostuneita kotibileistä tai muutenkaan kuuluneet joukkoon selvästi, joten meillä oli myös aikaa toteuttaa omia juttuja!”
17-vuotiaana toiminta oli kasvanut siinä määrin, että Ylikorpi perusti videoiden teon tueksi yrityksen.

”Töiden lisääntyessä tutustuin eri yritysmuotoihin ja päädyin siinä kohtaa toiminimeen. Aluksi pelkäsin toimiminen perustamista mutta nyt olen tyytyväinen, että lähdin yrittäjäksi. En varmasti olisi nyt tässä, jos silloin lakiteknisistä syistä ei olisi ollut järkevää perustaa yritystä.”

Yritystoiminnan kasvaessa Ylikorpi päätti myöhemmin perustaa osakeyhtiön.

Apua kirjanpitäjältä

Ilona Ylikorpi kertoo, ettei ole hakenut yritystoimintaa varten starttirahaa eikä käynyt muun muassa yrityskursseja.

”Olen opetellut paljon asioita itse. Lisäksi kirjanpitäjäni on auttanut minua paljon”, Ylikorpi sanoo.

Ylikorven yritystoiminta on ollut jo alusta alkaen kannattavaa.
”Minulla ei ollut alkuun tarvetta tehdä isoja hankintoja, sillä omistin jo kameran sekä tietokoneen. Yritystoiminnan kasvaessa kuitenkin kulut ovat nousseet, kun on täytynyt tehdä isompia hankintoja.”

Oletko nyt haaveammatissasi?
”Lapsena mulla ei koskaan ollut mitään tiettyä ammattia, mikä olisin halunnut olla. Nykyään rakastan olla yrittäjä ja toivon, että tulen työllistämään itseni myös tulevaisuudessa.
Yrittäjyys on antanut minulle vapauden toteuttaa omaa visiotani, luovuutta sekä vapauden perinteisestä 8–16 työvuorosta. Voin määritellä pitkälle omia työaikojani sekä totta kai
valita kumppanuudet joita haluan tehdä”, Ylikorpi sanoo.

Outi Airaksinen

 

Kunnioitamme nuorta lukijaa on media- ja markkinointialan yhteinen sitoumus. Siihen liittyen Taloustaito julkaisee erityisesti nuorille suunnattua taloudellista hyötytietoa niin lehdessä kuin sähköisissä kanavissa. Kampanja kestää 30.12.2020 saakka.

 

 

 

 

 

 

Nuoret ja raha

Nuoret ja raha

Rahat, verot, työ & eläke, koti