veronmaksajat.fi

NUORET JA RAHA

Puhetta yrittäjyydestä, rahasta ja asuntosijoittamisesta – tutustu Taloustaidon uusiin vloggaajiin

Puhetta yrittäjyydestä, rahasta ja asuntosijoittamisesta – tutustu Taloustaidon uusiin vloggaajiin
1.3.2021

Taloustaito pestasi maaliskuun alussa kolme uutta vloggaajaa, jotka havainnoivat maailmaa ja tekevät videoita Taloustaidon YouTube -kanavalle. Videoiden aiheina ovat muun muassa oma talous, sijoittaminen ja yrittäjyys. Parhaita paloja on luvassa myös Taloustaidon Instagram-tilillä.

Taloustaidon vlogitarjonnan korkkaa Pohjois-Savossa varttunut 26-vuotias Esa Kejonen, joka käsittelee ensimmäisellä videollaan asuntosijoittamista. Minkälainen tyyppi videon takaa paljastuu?

Esa kertoo olevansa taloustaitojen intohimoinen kehittäjä.

”Sijoittamisesta innostuin 2016 opettajaopintojen ohessa. Viiden vuoden matkalle mahtuu niin osakesijoittamista kuin asuntosijoittamistakin. Minua kiinnostaa itseni kehittäminen ja kaikenlaiset taloustaidot”, Esa kuvaa.

Hän kertoo haluavansa pistää videoillaan hyvän kiertämään.

”Kukaan ei ole itseoppinut, sillä jokaisen matkalle sattuu joku ihminen auttamaan. Tai joskus opettamaan, mitenkä ei ainakaan halua tehdä. Olen oppinut monilta innostavilta persoonilta hienoja ajatuksia, jotka haluan jakaa itsekin eteenpäin”, Esa sanoo.

Minna ja Joona laajentavat tarjontaa

Esan jälkeen pääsevät debytoimaan Taloustaidon vloggaajina 25-vuotias Joona Varis Joensuusta sekä 30-vuotias Porista kotoisin oleva turkulaistunut farmaseutti ja yrittäjä Minna Viljanen.

”Vloggaaminen on kiinnostanut mua aina, mutta tuntuu, että joukosta erottuminen on hankalaa. Myöskin ajan puute on ollut aiemmin syynä olla aloittamatta. Nyt kuitenkin näin mahdollisuuden uuteen kokemukseen ryhtymällä vloggaamaan Taloustaidolle, koska talousasiat ovat lähellä mun omaa sydäntä”, Minna kertoo.

Ensimmäinen Minnan video käsittelee toiminimiyrittäjyyttä, josta hänellä on omakohtaista kokemusta.

Joensuusta kotoisin olevalla Joonalla on puolestaan jo ennestään kokemusta videoiden teosta. Hänen vloginsa nimenä on ”Nollasta tonniin.”

”Taloustaidon vloggaajan paikka houkutteli, koska olen kiinnostunut videoiden tekemisestä ja talouteen liittyvistä asioista. Kokemusta oli hieman jo entuudestaan, joten tällainen mahdollisuus houkutteli mukaansa”, Joona kertoo.

2 kysymystä vloggaajille

  1. Minkä takia just sun vlogi kannattaa panna seurantaan?

Minna: ”Erityisesti yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjiksi aikovat ja yrittäjät saavat mun vlogista ajankohtaista tietoa yrittäjän talousasioihin liittyvistä asioista.” 

Joona: ”Vlogini kannattaa laittaa seurantaan, koska kaikkiahan raha kiinnostaa! Vlogillani näytän hyviä mahdollisuuksia lisätulojen tekemiseen esimerkiksi töiden ohelle!”

Esa: ”Ehkäpä opettajan pedagogisen otteen takia? Yritän saada suustani ulos valmiiksi ajatuksia, joista juuri sinä voisit oivaltaa jotakin. Koen olevani monipuolinen näissä taidoissa, niin materiaalikin voi olla välillä hyvinkin kutkuttavaa. Sinähän sen päätöksen lopulta teet, minä teen innolla omaa juttuani. Toivottavasti moni saa siitä jotakin evääksi!”

  1. Anna jotain juonipaljastuksia: mitä on luvassa…

Minna: ”Mun vlogissa tullaan näkemään monipuolisesti eri alojen yrittäjiä ja näin ollen tarjoan paljon mielenkiintoista asiaa ja erilaisia näkökulmia yrittäjän talousasioihin!”

Joona: ”Luvassa on useita keinoja pienten lisätulojen tekemiseksi. Asioita on eri osa-alueilta. Vaatii heittäytymistä sekä uskallusta kokeilla uusiakin asioita. Nämä haastavat itseäni ja näyttävät, kuinka kuka vain täysin tyhjästäkin voi tehdä rahaa. Tule seuraamaan, miten tyhjästä tehdään tonni rahaa!”

Esa: ”Vietin viime kesän kovin tiiviisti asuntosijoituksen parissa kädet ja naama seinämaalissa. Kokeilen tältä aihealueelta ammentaa muutaman sudenkuopan, jotka helpottavat tämän sijoitustyylin aloittamista. Jotkut jopa mieltävät sen harrastukseksi! Luvassa on myös asiaa nyt maailmaa järisyttävistä kryptovaluutoista!”

Outi Airaksinen

Kuvateksti: Joona Varis (vas.) Esa Kejonen ja Minna Viljanen ovat Taloustaidon uusia vloggaajia. Pääset seuraamaan heidän videoitaan Taloustaidon YouTube -kanavalla. Kannattaa laittaa seurantaan myös Taloustaidon Instagram-tili, jossa luvassa on parhaita paloja videoista. 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti