veronmaksajat.fi

NUORET JA RAHA

Mietityttääkö jokin kesätöissä? Kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa

Mietityttääkö jokin kesätöissä? Kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa
12.5.2020

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on maksuton palvelu, josta saa apua, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää.

Työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde kestää yli kuukauden. Jos jokin työsopimuksessa mietityttää, kannattaa ottaa yhteyttä maksuttomaan Kesäduunari-infoon, jossa yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna valtiotieteiden maisteri, oikeusnotaari Anni Ritari.

Anni Ritari”Kesäduunari-infoon voi soittaa ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos jokin siinä mietityttää. Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisena ja käydä tarkkaan läpi ennen allekirjoittamista”, Ritari painottaa.

Ritari arvioi, että koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne heijastuu kysymyksiin. Palvelusta voi kysyä neuvoja, miten toimia esimerkiksi silloin, jos sovittu kesätyö peruuntuu tai työmäärä muuttuu sovitusta.

Kesäduunari-info ei kuitenkaan välitä kesätöitä.

Nuorille suunnatulle työsuhdeneuvonnalle yhä tarvetta

Kesäduunari-info on palvellut nuoria kesätyöntekijöitä jo 15:nä aiempanakin kesänä. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin. Kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten neuvojen kysymistä ei tarvitse arastella.

Vaikka työelämä on vuosien varrella muuttunut, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Moni kysymys koskee erityisesti palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaika ja työtodistus mietityttävät kysyjiä.  

Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun

Kesäduunari-info on auki 4.5. –28.8. Kesäduunarineuvojan tavoittaa arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon verkkosivuilla. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

Kesätyötä koskevat perustiedot ovat käytettävissä Kesäduunari-infon verkkosivuilla osoitteessa Kesaduunari.fi. Ennen yhteydenottoa voi tutustua usein kysyttyjen kysymysten vastauksiin. Lisäksi kannattaa tutustua kesäduunarin muistilistaan.

Kesäduunari-info on lisäksi

Facebookissa: Facebook.com/kesaduunari

Twitterissä: Twitter.com/Kesaduunari

Instagramissa: Instagram.com/kesaduunari

Outi Airaksinen

 

Kunnioitamme nuorta lukijaa on media- ja markkinointialan yhteinen sitoumus. Siihen liittyen Taloustaito julkaisee erityisesti nuorille suunnattua taloudellista hyötytietoa niin lehdessä kuin sähköisissä kanavissa. Kampanja kestää 30.12.2020 saakka.

 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti