veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Mätky maksuun elokuussa – yli 170 euron jäännösverosta kaksi maksuerää

Mätky maksuun elokuussa – yli 170 euron jäännösverosta kaksi maksuerää
16.7.2020

Noin 330 000 henkilöä maksaa jäännösveroja 3. elokuuta. Tällä eräpäivällä veroja kerätään noin 105 miljoonaa euroa. Jos vero on 170 euroa tai enemmän, maksueriä on kaksi. Mätkyjen toinen eräpäivä on 1. lokakuuta.

Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi, odota uutta verotuspäätöstä ja sen mukana saamiasi maksutietoja ennen kuin maksat. Uudessa verotuspäätöksessä mätkyjen määrä sekä eräpäivät saattavat olla muuttuneet alkuperäisestä.

Uusi verotuspäätös saattaa tulla vasta mätkyjen alkuperäisen eräpäivän jälkeen. Omaverosta voit tarkistaa, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä vai onko sinulle jo muodostettu uusi verotuspäätös.

Jäännösverojen maksutiedot saat verotuspäätöksen mukana tulleelta tilisiirtolomakkeelta sekä Omaverosta. Mätkyt voi maksaa saamillasi maksutiedoilla esimerkiksi verkkopankissa tai Omaverossa, jolloin maksutiedot ovat automaattisesti oikein. 

Jäännösveron voi maksaa myös e-laskuna. E-lasku pitää tilata viimeistään kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Huomaa, että mätkyillä ja ennakkoveroilla on sama viitenumero. Jos sinulla on ennakkoveroa maksettavanasi ja sen eräpäivä on ennen mätkyjen eräpäivää, maksu kohdistuu ennakkoverolle, vaikka tarkoitit maksun mätkyille.

Jos et maksa jäännösveroa eräpäivänä, sille kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien siihen asti, kunnes maksat veron. Jäännösveron maksamiseen voi hakea maksujärjestelyä.

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti