veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kiinteistövero maksamatta lähes puolella miljoonalla suomalaisella

Kiinteistövero maksamatta lähes puolella miljoonalla suomalaisella
11.8.2021

454 000 suomalaista on unohtanut maksaa kiinteistöveron ensimmäisen erän elokuussa. Vero kannattaa maksaa viivyttelemättä, sillä maksamattomista veroista juoksee välittömästi viivästyskorko.

Kaikkiaan kiinteistöveroa jäi elokuussa maksamatta lähes 69 miljoonaa euroa. Viivästyskorko maksamattomalle verolle alkaa kertyä heti.  

Ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo, että kiinteistöveron eräpäivät unohtuvat suomalaisilta usein. Maksamaton kiinteistövero kannattaa maksaa pois heti. 

”Viivästyskorko maksamattomasta verosta alkaa kertyä heti eräpäivän umpeuduttua, ja kertynyt korko pitää lisätä myöhässä maksettavaan veroon. Ajantasaiset maksutiedot korkoineen ja tili- ja viitenumeroineen löytyvät Omaverosta”, Villman vinkkaa tiedotteen mukaan. 

Kiinteistöveropäätöksen mukana tullutta alkuperäistäkin maksulappua voi käyttää, mutta silloin viivästyskorko pitää laskea itse.

Käyttöön kannattaa ottaa e-lasku

Kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä oli henkilöasiakkailla 6. elokuuta. Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

Näppärimmin kiinteistöveron maksaminen hoituu e-laskulla. E-laskutilaus pitää tehdä omassa verkkopankissa viimeistään kolme viikkoa ennen laskun eräpäivää.

Tänä vuonna kiinteistöveroa maksaa Suomessa noin 2,2 miljoonaa kiinteistönomistajaa.

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti