veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Golfauto talviteloille – onko oikein periä arvonlisäveroa vuokrasta?

Golfauto talviteloille  – onko oikein periä arvonlisäveroa vuokrasta?
15.9.2023

Golfyhtiö vuokraa minulle talveksi tilaa hallirakennuksesta, jossa minulla ja muilla halukkailla on mahdollisuus säilyttää golfautoa.

Onko tässä kyse arvonlisäverottomasta vuokraamisesta? Menetteleekö golfyhtiö oikein, jos se perii minulta arvonlisäverollista vuokraa?

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:

Golfyhtiö menettelee oikein. Kyseessä on arvonlisäverollinen alueen vuokraus kulkuneuvojen paikoitusta varten.

Sekä pysäköintipaikkojen lyhytaikainen että pidempiaikainen vuokraus ovat arvonlisäverollista liiketoimintaa. Siten myös useiksi kuukausiksi tai vuodeksi kerrallaan vuokratut pysäköintipaikat ovat arvonlisäverollista pysäköintitoimintaa.

Golfyhtiö voi jakaa varastointitilan talvisäilytystä varten pysäköintiruutuja muistuttaviin lohkoihin ja nimetä kulkuneuvolle oman nimetyn pysäköintipaikan. Voidaan myös menetellä niin, että kulkuneuvon voi pysäköidä mille tahansa vapaana olevalle sallitulle pysäköintipaikalle. Pysäköintitoiminnan arvonlisäverollisuutta arvioitaessa ei ole siten merkitystä sillä, onko kyseessä nimetty tai nimeämätön paikka.

Talvisäilytyspaikkojen luovutus on golfyhtiölle arvonlisäverollista pysäköintitoimintaa. Kyse ei ole arvonlisäverottomasta kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta tai myös arvonlisäverollisesta varastointipalvelusta.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti