veronmaksajat.fi

RAHAT

Kymppitonnin talletus määräajaksi – tässä uuden vuoden korkotarjoukset

Kymppitonnin talletus määräajaksi – tässä uuden vuoden korkotarjoukset
5.1.2024

Taloustaidon vertailussa 10 000 euron määräaikaistalletusten vuosikorot kiipeävät joissain tapauksissa tuntuvastikin yli neljän prosentin. Mutta vaikka inflaatio on hidastunut, talletuskoroilla sitä ei päihitä vieläkään.

Taloustaidon määräaikaistalletusten vertailuun on pyydetty pankeilta tarjouksia 10 000 euron talletukselle. Talletusajat ovat 6 kuukautta, 12 kuukautta ja 24 kuukautta.

Puolen vuoden talletustarjouksissa paras vuosikorko on 3,85 prosenttia. Vuoden ja kahden vuoden tarjouksissa paras vuosikorko on 4,30 prosenttia.

Marraskuussa inflaatio eli kuluttajahintojen vuosimuutos oli 3,3 prosenttia. Jos inflaatio pysyisi noissa lukemissa, korkoa pitäisi saada vähintään 4,71 prosenttia, jotta talletuksen todellinen arvo, ostovoima, säilyisi.

Tuossa laskelmassa on huomioitu inflaation lisäksi talletuskorosta perittävä lähdevero.

Osa pankeista antaa korkotarjouksen suoraan asiakkaalle

Tässä vertailussa ei ole korkotarjousta Nordealta, OP Uusimaalta ja Handelsbankenilta. Ne antavat määräaikaistalletustarjouksen asiakkaalle, kun hän avaa tilin.

TT1_määräaiktall. VERKKOON.png

HOUKUTTELEVA TARJOUS, VIERAS PANKKI? TARKISTA, MIHIN TALLETAT | Jos aiot tarttua talletustarjoukseen ulkomaisessa pankissa, jota et tunne, turvaa selustasi ja tarkista pankin tausta. Talletuksen ehdot on syytä selvittää tarkasti aina – niin ulkomaisissa kuin kotimaisissakin tarjouksissa. Lue juttu täältä  >>

 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti