veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Siikaongelle viikonloppuna? Kalastonhoitomaksulla saa käyttää vain yhtä vapaa

Siikaongelle viikonloppuna? Kalastonhoitomaksulla saa käyttää vain yhtä vapaa
8.4.2022

Siianongintakausi on alkamassa. Etelä-Suomen rannikon virtapakoissa vesi on jo avoinna, mutta veneellä ei vielä pääse ihan joka paikkaan saaristossa. Kalastajien on syytä muistaa hankkia kalastusluvat ennen siikaongella lähtöä, Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa

Keväisin jäiden sulaminen käynnistää siianonginnan.  Kalastajien kannatta muistaa, että siianonginnassa 18–64-vuotiailla kalastajilla on oltava valtion kalastonhoitomaksu maksettuna, ja se oikeuttaa ainoastaan yhden vavan käyttöön.

Useamman vavan käyttö vaatii aina vesialueen omistajan erillisen luvan. Tällaisia lupia omille vesialueilleen myyvät esimerkiksi Helsingin ja Porvoon kaupunki. 

Kalastonhoitomaksun laiminlyönnistä seuraa sadan euron rikesakko. Mikäli kalastaa liian monella vavalla kyse on luvattomasta pyynnistä, mistä voidaan rangaista päiväsakoilla. Kalastuksenvalvojilla on myös oikeus ottaa kalastusvälineet talteen ja toimittaa ne poliisille.

AIKAISIN LIIKKEELLE! Siika liikkuu parvessa, ja parven sattuessa kohdalle voi lyhyessä ajassa saada useita kaloja. Siikaa voi pyytää koko päivän, mutta parasta aikaa on usein aamu. Hyvällä tuurilla illalliseksi on herkullista siikaa. 

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti