veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Ajokorttien hinnoissa suuria eroja – halvimmillaan B-ajokortin saa 650 eurolla, kallein kortti maksaa 1 900 euroa

Ajokorttien hinnoissa suuria eroja – halvimmillaan B-ajokortin saa 650 eurolla, kallein kortti maksaa 1 900 euroa
3.10.2018

Autokoulujen ajo-opetus uudistui heinäkuussa. Opetusmäärä kutistui, ja samalla B-ajokortin hankkiminen autokoulussa halpeni. Ajokorttien hinnoissa on nyt hurjia eroja.

Talouteni.fi-verkkosivusto on vertaillut autokouluopetuksen hintoja 71 kaupungissa. Vertailussa etsittiin halvimmat ja kalleimmat autokoulujen hinnat ja samalla selvitettiin, miten hinnat muuttuivat edellisestä vuodesta. Tulokset on julkaistu Talouteni.fi-sivuston blogissa.

Selvityksen edullisin autokoulu löytyi Nokialta, jossa B-ajokortin saa 650 eurolla. Turussa ja Porissa ajo-opetusta saa 850 eurolla. Kalleinta autokoulun käyminen on Kiteellä ja Joensuussa, jossa ajokortti haukkaa jopa 1 900 euroa. Alavudella B-kortin ajo-opetus maksaa 1 750 euroa. 

Helsingissä selvityksen edullisin autokoulu maksaa 899 euroa ja kallein 1 489 euroa. Tampereella autokoulu maksaa edullisimmillaan 880 euroa ja kalleimmillaan 1 235 euroa. Rovaniemellä edullisin autokoulu maksaa 1 100 euroa ja kallein 1 295 euroa. 

Vertailussa on käytetty autokouluhinnat.fi-sivuston hintoja ja autokoulujen itse omilla verkkosivuillaan ilmoittamia hintoja. Hintatiedot on kerätty 21.–24.9.2018.

HINTOJA tutkivan on hyvä muistaa, etteivät hinnat aina ole suoraan verrattavissa toisiinsa, koska autokoulut sisällyttävät eri asioita kurssiensa hintoihin. Esimerkiksi jotkut autokoulut sisällyttävät hintaansa riskienhallintakoulutuksen, joissakin siitä maksetaan erikseen. Hintaan ei liioin välttämättä kuulu ajokorttilupamaksua, teoriakoemaksua ja ajokoemaksua.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti