veronmaksajat.fi

VAPAALLA

Aiotko vaihtaa sähköautosi talvirenkaat itse? Vakuutusyhtiö varoittaa kalliista virheestä

Aiotko vaihtaa sähköautosi talvirenkaat itse? Vakuutusyhtiö varoittaa kalliista virheestä
1.11.2022

Sähköauton akku voi vaurioitua, jos auto nostetaan ilmaan väärin. Vakuutus ei korvaa huolimattomasti tunkatun auton vioittunutta sähköakkua.

Kasko- ja liikennevakuutukset kattavat valtaosan autoille ja niiden akuille tapahtuvista vahingoista. Vakuuttamisnäkökulmasta myös talvirenkaiden vaihtaminen sähköautoon voi olla riskialtis toimenpide, eikä vakuutus korvaa selvästä huolimattomuudesta johtuvaa, itse aiheutettua vahinkoa.

"Tuoreiden sähköautojen omistajien kannattaa talvirenkaita vaihtaessa olla hyvin huolellisia ja tarvittaessa kääntyä asiantuntevan rengashuollon puoleen talvirenkaiden vaihdossa. Sähköauton akku voi vaurioitua, jos auto nostetaan ilmaan väärin. Vakuutus ei ikävä kyllä korvaa huolimattomasti tunkatun auton vioittunutta sähköakkua", Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen johtaja Kristian Hiljander sanoo tiedotteessa.

Korkeajänniteakun korjaus on kallista ja saattaa videä viikkoja. Korjauskustannukset vaihtelevat 7 000 eurosta jopa yli 40 000 euroon, koska kaikkia akkuja ei voi korjata, vaan ne pitää vaihtaa kokonaan uuteen.

Sähköauton pohjassa sijaitseva akku ei välttämättä kestä pohjakosketuksia ja niistä aiheutuvia iskuja samalla tavalla kuin polttomoottoriauto. Siksi sähköautoilijan on syytä olla ajaessaan tarkkana katukiveyksien ja nopeushidasteiden kanssa. 

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti