veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Vaikuttaako arvonlisäverottomien palvelujen myynti arvonlisäveron alarajahuojennuksen määrään?

Vaikuttaako arvonlisäverottomien palvelujen myynti arvonlisäveron alarajahuojennuksen määrään?
13.7.2022

Myyn sekä arvonlisäverottomia terveyden- ja sairaanhoitopalveluja että arvonlisäverollisia hoivapalveluja. Vaikuttaako arvonlisäverottomien terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen myynti arvonlisäveron alarajahuojennuksen määrään?

Johtava asiantuntija Marjo Salin vastaa:

Ei vaikuta. Arvonlisäverolaissa on säädetty, mitkä arvonlisäverottomat myynnit luetaan liikevaihtoon alarajahuojennuksen määrää laskettaessa. Arvonlisäverottomat terveyden- ja sairaanhoitopalvelut eivät kuulu näihin myynteihin, joten ne eivät vaikuta arvonlisäveron alarajahuojennuksen määrään.

Jos arvonlisäverollisten hoivapalveluiden myynnistä saamasi liikevaihto ilman arvonlisäveroa on tilikaudella enintään 15 000 euroa, saat arvonlisäveron alarajahuojennuksena takaisin koko tilikaudelta tilitettävän arvonlisäveron. Jos arvonlisäverollisten hoivapalveluiden myynnistä saamasi liikevaihto ilman arvonlisäveroa on tilikaudella yli 15 000 euroa mutta alle 30 000 euroa, saat alarajahuojennuksena takaisin osan tilikaudelta tilitettävästä arvonlisäverosta.

Jos tilikautesi on poikkeuksellisesti lyhyempi tai pidempi kuin 12 kuukautta, liikevaihto on alarajahuojennuksen määrää laskettaessa muunnettava vastaamaan 12 kuukauden mittaisen tilikauden liikevaihtoa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti