veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Ratkaisu sähköisten lehtien ja kirjojen alennetuista verokannoista siirtyy ensi vuoteen

Ratkaisu sähköisten lehtien ja kirjojen alennetuista verokannoista siirtyy ensi vuoteen
8.12.2017

Sähköisten lehtien ja kirjojen alennettuja arvonlisäverokantoja koskeva ratkaisu siirtyy EU:ssa vuoden 2018 puolelle. Direktiiviesityksen käsittely on edelleen kesken EU:n neuvostossa.

Ehdotus on läpäissyt parlamentin neuvoa-antavan käsittelyn, mutta ratkaisevaa päätöstä EU:n neuvostossa ei vielä ole saatu aikaan. Verotusta koskevat muutokset vaativat kaikkien jäsenmaiden yksimielisen hyväksynnän.

Komissio antoi esityksensä sähköisten lehtien ja kirjojen joulukuussa 2016. Keskeiset muutokset voimassa olevaan arvonlisäverodirektiiviin verrattuna ovat mahdollisuus soveltaa sähköisiin julkaisuihin samaa verokantaa (10 %) kuin painettuihin julkaisuihin sekä mahdollisuus soveltaa julkaisujen myyntiin alle viiden prosentin verokantoja.

Medialiitto arvioi, ettei hyväksymisen tarkempaa ajankohtaa ole mahdollista ennakoida tässä vaiheessa. Neuvostossa on kevätkaudella työn alla useita muitakin arvonlisäverotusta koskevia muutosehdotuksia, mikä lisää Medialiiton mukaan  poliittista riskiä julkaisuja koskevan erillisratkaisun viivästymiselle.

Minna Petäinen

Arvonlisävero eli alv

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.