veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Talvivaaraa salkussa – saanko vähentää luovutustappioni verotuksessa?

Talvivaaraa salkussa – saanko vähentää luovutustappioni verotuksessa?
13.12.2018

Ostin aikoinaan 1 200 eurolla Talvivaaran osakkeita (nykyinen Ahtium). Koska Verohallinto on nyt todennut osakkeen arvonmenetyksen lopulliseksi, saanko vähentää verotuksessani luovutustappion? Minulla ei ole verovuonna 2018 muita luovutuksia.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Kyllä saat. Luovutushinnaksi katsotaan tässä tapauksessa nolla euroa, joten sinulle vahvistetaan 1 200 euron suuruinen luovutustappio. Muista vaatia arvonmenetys vähennettäväksi luovutustappiona, kun annat veroilmoituksen keväällä 2019.

Luovutustappio on vähennyskelpoinen, jos olet myynyt vuoden aikana osakkeita ja vastaavaa omaisuutta, jonka yhteenlaskettu hankintameno ylittää 1 000 euroa. Osakkeen arvon menetys konkurssissa rinnastetaan osakkeen myyntiin nollalla eurolla.

Luovutustappio vähennetään ensisijaisesti luovutusvoitoista tappiovuoden ja viiden seuraavan vuoden aikana. Jos sinulla ei ole luovutusvoittoja, mutta sinulla on muita pääomatuloja, kuten esimerkiksi vuokra- tai osinkotuloja, vähennetään luovutustappio muista pääomatuloista.

Mikäli luovutustappiota ei pysty hyödyntämään vuonna 2018, vähennetään tappio luovutusvoitoista ja muista pääomatuloista viiden seuraavan vuoden kuluessa sitä  mukaa kuin tuloja kertyy.

Jos pääomatuloja ei ole lainkaan tappiovuonna tai viitenä seuraavanakaan vuotena, jää luovutustappio vähentämättä.  

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.