veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Sijoitusasunnon keittiössä remontti – milloin vähennän kulut?

Sijoitusasunnon keittiössä remontti – milloin vähennän kulut?
14.5.2021

Minulla on sijoitusasunto, josta vuokralainen muutti pois tammikuun lopussa. Asunto oli tyhjillään helmikuusta lähtien kolme kuukautta putkiremontin takia.

Teetin putkiremontin yhteydessä keittiöremontin, jossa vaihdoin kaapiston ja maalautin seinät.

Vuokrasin asunnon uudestaan toukokuun alussa. Missä vaiheessa vähennän keittiöremontin kulut verotuksessa? Voiko kulut vähentää vuoden 2021 vuokratuloista?

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa:

Menosi ovat vähennyskelpoisia vuoden 2021 vuokratuloista.

Korjausmenojen vähentämiseen vuokratuloista vaikuttaa se, onko kyse vuosikorjauksesta vai perusparannuksesta. Oman työn osuus ei ole vähennyskelpoista missään tilanteessa.

Vuosikorjausmenot vähennetään vuokratulosta sinä vuonna, jona ne on maksettu. Vuosikorjausmenoista on kyse silloin, kun rakennus tai huoneisto saatetaan alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Vuosikorjauksesta on kyse muun muassa, kun lattiamateriaali vaihdetaan vastaavan tasoiseen lattiamateriaaliin, seinät maalataan tai tapetoidaan, keittiön kaapit uusitaan ja ikkunat tai ovet uusitaan.

Menot ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia myös siltä ajalta kuin asunto on tyhjillään esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa tai remontin ajan, kunhan asunto on vuokraustoiminnan käytössä.

Asunnon käytön vuokraustoiminnassa osoitat esimerkiksi vuokrausilmoituksilla tai välityssopimuksilla.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti