veronmaksajat.fi

RAHAT

KKV varoittaa: Uusi auton hinta-arviopalvelu saattaa aiheuttaa ison yllätyslaskun

KKV varoittaa: Uusi auton hinta-arviopalvelu saattaa aiheuttaa ison yllätyslaskun
1.9.2022

Auton hinta-arvioita tarjoavan palvelun maksullisuus saattaa yllättää kuluttajan, sillä 120 euron hinta mainitaan yrityksen verkkosivuilla pienellä tekstillä. Jos kuluttaja tarkastelee palvelun etusivua mobiililaitteella, ehdot hintatietoineen eivät välttämättä näy näkymässä lainkaan.

Osoitteessa autoarviointi.fi toimivasta palvelusta on tähän mennessä tullut Kilpailu- ja kuluttajavirastoon (KKV) toistakymmentä kuluttajien yhteydenottoja, mutta valitusmäärän odotetaan kasvavan. Osa kuluttajista kertoo, että he olivat saaneet sähköpostiviestin, jossa markkinoidaan kyseistä palvelua. Mainosviestejä on tullut eri sähköpostiosoitteista.

Kuluttajien on tärkeää muistaa, että verkosta löytyvät auton hinta-arvioita tarjoavat palvelut ovat pääsääntöisesti aina maksullisia, eikä auton rekisterinumeroa tai muita tietoja tule syöttää palveluihin harkitsematta.

Autoarviointi.fi-palvelun taustalla on Quotient INT LTD -niminen yritys, joka kertoo sijaitsevansa Irlannissa. Laskutuksen yhteystiedot johtavat puolestaan Belgiaan.

Suomalaiskuluttajille vastaavia ongelmia ovat viime vuosina aiheuttaneet latvialaisen Nordweb SIA:n carcheck.fi- ja carspy.fi-palvelut, joiden takana olevan yrityksen toiminta on sittemmin päättynyt. Auton hinta-arviointipalveluja ilmaantuu kuitenkin markkinoille aika ajoin uusilla nimillä, ja ne sijoittuvat eri maihin.

Myös Tanskan ja Ruotsin kuluttajaviranomaiset ovat tänä vuonna tiedottaneet vastaavista ongelmista useiden eri auton hinta-arviopalvelujen kanssa.

REKLAMAATIO Jos olet tilannut hinta-arviopalvelun tietämättä sen maksullisuudesta, et ole tehnyt tilausta lainkaan tai sen on tehnyt puolestasi joku muu, esimerkiksi alaikäinen lapsi, tee yritykselle kirjallinen reklamaatio laskun saatuasi.  Katso toimintaohjeet KKV:n verkkosivuilta >>

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti