veronmaksajat.fi

RAHAT

Kehittyville markkinoille sijoittavilla osakerahastoilla kohtuullisia tuottoja keskipitkällä aikavälillä

Kehittyville markkinoille sijoittavilla osakerahastoilla kohtuullisia tuottoja keskipitkällä aikavälillä
31.3.2023

Taloustaidon rahastovertailussa vertaillaan kehittyville markkinoille sijoittavien osakerahastojen keskipitkän aikavälin tuottoja. Vertailu kertoo rahastojen vuosituotot yhden, kolmen ja viiden vuoden jaksoilta.

Muutama Kaukoitään sijoittava osakerahasto on menestynyt hyvin ja jokunen kohtalaisesti keskipitkällä aikavälillä. Koko maailmaan sijoittavien rahastojen tuotot ovat kohtuullisia ja yhden jopa erinomainen. Paria poikkeusta lukuun ottamatta koko maailmaan, Kaukoitään ja Latinalaiseen Amerikkaan sijoittavien osakerahastojen kahdentoista viime kuukauden luvut ovat miinuksella.

Taloustaidon vertailussa ovat mukana rahastot sellaisista rahastoyhtiöistä, jotka ovat Finanssialan (FA:n) jäseniä. Muista rahastoyhtiöistä ovat mukana Suomeen rekisteröidyt rahastot.

Kaikkia rahastoja koskevana edellytyksenä on, että rahasto on toiminut vähintään kolme vuotta ja rahaston minimisijoitus on enintään 5 000 euroa tai rahastossa on mahdollisuus kuukausisäästämiseen.

Keski- ja Itä-Eurooppaan, koko maailmaan ja Kaukoitään sijoittavien rahastojen tuottoja 28.2.2023, parhaat 3 vuoden tuoton mukaan:

Osakerahastojen tuottoja 28.2.2023 Lähde: Suomen Sijoitustutkimus

 

 

Rahastojen tuotto, 5, 12 kk, Kuva: Suomen Sijoitustutkimus

 

Omistajamääriltään suurimmat sijoitusrahastot Lähde: Suomen Sijoitustutkimus

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti