veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Vuokranmaksussa eniten pulmia Vantaalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa

Vuokranmaksussa eniten pulmia Vantaalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa
23.2.2021

Vuokranmaksuun liittyvän maksuhäiriön todennäköisyys vaihtelee merkittävästi eri kaupungeissa. Tällä hetkellä 20 suurimmasta kaupungista vuokrahäiriöriski on korkein Vantaalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Vastaavasti pienin riski on Joensuussa, ilmenee Asiakastiedon ja Suomen Vuokranantajien selvityksestä.

”Lahti erottuu huolestuttavalla tavalla joukosta. Siellä vuokrahäiriöriski on kasvanut selvästi vuodesta 2016, kun lähes kaikissa muissa suurissa kaupungeissa riski on pysynyt kutakuinkin samana. Vuokranmaksuun liittyvä riski on neljässä vuodessa kasvanut myös Helsingissä ja Seinäjoella, mutta paljon maltillisemmin kuin Lahdessa”, Asiakastieto arvioi tiedotteessa.

Vuokrahäiriöriski kuvaa maksamattomasta vuokrasta maksuhäiriömerkinnän Asiakastiedon rekisteriin saaneiden osuutta vuoden aikana kaikista vuokralla asuvista kotitalouksista.

Koko maassa vuokrahäiriöriski oli 1,1 prosenttia vuonna 2020. Vantaalla vuokrahäiriöriski oli 1,9 prosenttia, Hämeenlinnassa 1,6 prosenttia, Lahdessa 1,4 prosenttia, Seinäjoella 1,1 prosenttia ja Helsingissä 0,9 prosenttia. Joensuussa vuokrahäiriöriski oli 0,6 prosenttia.

Suomalaisille kertyy vuosittain runsaat 16 000 vuokranmaksuun liittyvää maksuhäiriömerkintää.

Selvästi korkein vuokramaksuhäiriöriski on 25–34-vuotiailla. Riski kasvaa loivasti myös muissa ikäryhmissä. Esimerkiksi yli 65-vuotiaille rekisteröitiin Asiakastiedon mukaan viime vuonna 31 prosenttia enemmän häiriöitä vuokranmaksussa kuin vuonna 2016. 

TARKISTA LUOTTOTIEDOT! Vuokranantaja saa tarkistaa vuokralaisehdokkaan luottotiedot ennen vuokrasopimuksen tekemistä. Vuokrasuhteen aikana luottotiedot on mahdollista tarkistaa ilman vuokralaisen suostumusta vain perinnän suunnittelua varten, jos vuokralainen on esimerkiksi laiminlyönyt vuokranmaksun. Lähde: Suomen Vuokranantajat

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti