veronmaksajat.fi

VEROT

Tieto kotitalousvähennyksestä sutjakammin Verohallintoon – yritys ilmoittaa tiedot puolestasi

Tieto kotitalousvähennyksestä sutjakammin Verohallintoon – yritys ilmoittaa tiedot puolestasi
16.9.2022

Verohallinto avaa ensi vuoden alussa uuden rajapinnan, jonka avulla yritys voi ilmoittaa kotitalousvähennyksen asiakkaan puolesta. Jos yritys ja asiakas sopivat ilmoittamisesta, yritys lähettää rajapinnan kautta Verohallinnolle tiedon asiakkaalle tekemästään kotitalousvähennykseen oikeuttavasta työstä.

Jotta yritys saa kotitalousvähennysrajapinnan käyttöön, sen taloushallinto-ohjelmistoon pitää tehdä muutoksia. Jos yrityksellä on käytössä ulkoisen palvelutarjoajan ohjelmisto, ohjelmiston toimittajalta kannattaa kysyä mahdollisuutta hyödyntää rajapintaa.

Rajapinnan käyttöönotto aiheuttaa jonkin verran kustannuksia, joiden suuruus riippuu yrityksen ja ohjelmistotoimittajan välisestä sopimuksesta. Verohallinnon rajapinnan hyödyntäminen ei itsessään maksa mitään.

Toinen kotitalousvähennykseen liittyvä rajapinta avautuu palkanmaksajille. Tällöin työn teettänyt asiakas ilmoittaa Palkka.fi:ssä palkkaan ja palkan sivukuluihin perustuvat kotitalousvähennystiedot Verohallinnolle.

Verokorttiehdotus Omaveroon

Kun asiakas on maksanut laskunsa ja yritys on ilmoittanut vähennyksestä Verohallinnolle, asiakas voi saada Omaveroon kirjeen verokorttiehdotuksesta. Tiedot kotitalousvähennyksestä ovat asiakkaan käytössä Omaverossa ja hyödynnettävissä jo verovuoden aikana.

Jos asiakas ei hae Omaverossa muutosverokorttia, ilmoitetut kotitalousvähennystiedot siirtyvät asiakkaan esitäytetylle veroilmoitukselle. 

Palkkaan ja palkan sivukuihin perustuva kotitalousvähennys on hyödynnettävissä Omaverossa samalla tavalla kuin yrityksen asiakkaan puolesta ilmoittama kotitalousvähennys.

MIKÄ RAJAPINTA?  

  • Ohjelmistorajapinta (API) on ohjelmistojen välille rakennettu väylä, jota pitkin tietoa siirretään asiakkaan ohjelmistosta Verohallinnolle tai päinvastoin.
  • Rajapinta mahdollistaa tietojen ilmoittamisen ohjelmiston kautta suoraan Verohallinnolle.
  • Tammikuussa käyttöön otettavat kotitalousvähennykseen liittyvää tietoa välittävät rajapinnat ovat nimeltään API-yrityksille ja API-palkanmaksajille.
  • Verohallinnolla on tällä hetkellä 35 erilaista reaaliaikaista ohjelmistorajapintaa.

Lue lisää rajapinnoista Verohallinnon verkkosivuilta >> 

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti