veronmaksajat.fi

VEROT

Nyt on aika tarkistaa veroilmoituksen tiedot – puolella miljoonalla henkilöllä määräpäivä heti pääsiäisen jälkeen

Nyt on aika tarkistaa veroilmoituksen tiedot – puolella miljoonalla henkilöllä määräpäivä heti pääsiäisen jälkeen
26.3.2024

Maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa pitää tarkistaa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista viimeistään 2. huhtikuuta mennessä. Myös maatalouden ja elinkeinotoiminnan veroilmoituksen määräpäivä on ensi viikon tiistaina.

Kevään ensimmäinen esitäytettyjen veroilmoitusten määräpäivä on tiistaina 2. huhtikuuta. Siihen mennessä maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa pitää tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytetty veroilmoituksensa, Verohallinto muistuttaa. 

"Kun veroilmoituksen määräpäivään on tällä asiakasryhmällä enää viikko ja välissä on vielä pääsiäinen, muutokset ja täydennykset pitää tehdä OmaVerossa, jotta ne ehtivät Verohallintoon määräpäivään mennessä", sanoo ylitarkastaja Hanna Nykter-Terävä tiedotteessa.  

Veroilmoitukseen liittyviä liitteitä ei pidä postittaa Verohallintoon, vaan säilyttää itsellä. Verohallinto pyytää liitteet nähtäväksi tarvittaessa.  

Kaikkiaan maataloudenharjoittajia, toiminimiyrittäjiä ja heidän puolisoitaan on noin 480 000. Muilla yksityishenkilöillä esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivät ovat toukokuussa.  

VEROILMOITUS 2023: Tarkista ja täydennä esitäytetty veroilmoitus | Vuotta 2023 koskevan esitäytetyn veroilmoituksen ensimmäinen palautuspäivä on 2.4.2024. Muut palautuspäivät ovat 7.5. tai 14.5. tai 21.5.2024.
Kirjaudu ja tutustu verojuristien vinkkeihin Veronmaksajien verkkosivuilla >>

Toiminimiyrittäjä ja maatalousyrittäjä: muista myös elinkeinotoiminnan tai maatalouden veroilmoitus 

Toiminimiyrittäjien on täytettävä henkilökohtaisen esitäytetyn veroilmoituksen lisäksi aina elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Maatalousyrittäjillä taas on täytettävänä maatalouden veroilmoitus ja monilla maatalousyrittäjillä myös metsätalouden veroilmoitus. 

Näiden kaikkien määräpäivä on 2. huhtikuuta. 

Kirjaudu ja tutustu Veronmaksajien verojuristien vinkkeihin Veronmaksajien verkkosivuilla.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti