veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Maksamattomat verovelat päätyvät jälleen protestilistalle

Maksamattomat verovelat päätyvät jälleen protestilistalle
2.2.2017

Maksamatta jääneet arvonlisäverot, ennakonpidätykset ja työnantajan sairausvakuutusmaksut julkaistaan jälleen protestilistalla, jos niitä ei ole maksettu viimeistään maksukehotuksen eräpäivänä ja niiden yhteissumma on vähintään 15 000 euroa, Verohallinto muistuttaa.

Viime syksynä tietoja maksamattomista veroveloista ei julkaistu protestilistalla kahteen kuukauteen, koska Verohallinto otti käyttöön uuden tietojärjestelmän. 

Tieto maksamattomista veroista näkyy Omavero-palvelun tammikuun yhteenvedon loppupuolella, jossa on annettu ilmoitus ulosottoon siirrosta, jos verot ovat maksamatta. Jos ulosottoon siirrettäviä veroja ei makseta ilmoituksella olevaan eräpäivään mennessä, Verohallinto lähettää maksamattomat verovelat julkaistavaksi protestilistalla helmikuun lopussa.

Tiedot julkaistaan Kauppalehden, Taloussanomien ja Virallisen lehden protestilistalla sekä verkkosivuilla.

Tieto maksamattomista veroista julkaistaan jatkossa Omavero-palvelun yhteenvedossa kerran kuukaudessa ja edelleen protestilistalla, jos ulosottoon sirrettäviä veroja ei ole maksettu eräpäivään mennessä

Verovelkatietoa ei julkaista, jos verot on maksettu, veron maksamiselle on myönnetty maksujärjestely, tai jos vero on osa sellaista yrityssaneerausta tai yksityishenkilön velkajärjestelyä, joka on jo alkanut.

Lisätietoa verovelkojen julkiasemisesta

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.