veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Digijulkaisujen arvonlisäveroon tulossa vihdoin kevennys EU:ssa

Digijulkaisujen arvonlisäveroon tulossa vihdoin kevennys EU:ssa
2.10.2018

Digitaalisten julkaisujen arvonlisäverosta päästiin sopuun EU:ssa tiistaina. Tulevaisuudessa jäsenmaat voivat soveltaa sähköisiin kirjoihin, sanomalehtiin ja aikakauslehtiin samaa alennettua verokantaa kuin painettuihin julkaisuihin, valtiovarainministeriö kertoo tiedotteessaan.

Tähän asti sähköisiin julkaisuihin on pitänyt soveltaa yleistä arvonlisäverokantaa, vaikka paperille painetut julkaisut on voitu myydä alemmalla verokannalla. Suomessa lehtitilausten ja kirjojen verokanta on 10 prosenttia ja digitaalisten julkaisujen 24 prosenttia.

Jokainen jäsenvaltio päättää itse, käyttääkö se hyväkseen mahdollisuutta laskea sähköisten julkaisujen arvonlisäveroa.

Suomi ratkaisee myöhemmin, tuleeko sähköisille julkaisuille alennettu verokanta ja missä laajuudessa. Arvonlisädirektiivin muutos vaatii vielä neuvoston lopullisen hyväksynnän.

Sipilän hallitus toteaa heinäkuussa esitellyssä mediapoliittisessa ohjelmassaan, että e-lehtien ja e-kirjojen arvonlisävero lasketaan samalle tasolle printtiversioiden kanssa heti, kun direktiivimuutos mahdollistaa sen. Ohjelman mukaan digijulkaisujen arvonlisäveron laskeminen 10 prosenttiin vähentäisi valtion verotuloja noin 13,5 miljoonaa euroa vuosittain. 

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.