veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Uusi kaupankäyntipalvelu avataan sijoittajille ensi vuonna

Uusi kaupankäyntipalvelu avataan sijoittajille ensi vuonna
26.10.2018

Finanssiyhtiö Mandatum Life avaa ensi vuoden alkupuolella arvopapereiden välityspalvelun. Palvelua pääsevät käyttämään kaikki sijoittajat sijoitusten koosta riippumatta.

Mandatum Trader -palveluun tulee erittäin suuri valikoima sijoitustuotteita: osakkeita, sijoitusrahastoja, ETF:iä, joukkovelkakirjoja, johdannaisia – yhteensä kymmeniätuhansia sijoitusinstrumentteja. ”Sijoituskohteita on myös maantieteellisesti hyvin laajalti, kaikkiaan 36 markkinalla”, kertoo Niklas Odenwall, joka on nimitetty Mandatum Lifen kaupankäyntipalveluiden johtajaksi.

Kaupankäyntipalvelun teknologiasta vastaa tanskalainen Saxo Bank, jonka järjestelmiä käytetään eri puolilla maailmaa. Asiakaskokemuksesta tulee kuitenkin täysin suomalainen: käyttöliittymä on suomenkielinen, asiakaspalvelua saa suomeksi, talletussuoja on sama kuin suomalaisissa pankeissa ja veroraportointi hoidetaan Suomen verottajan vaatimusten mukaan.

Suomalaisasiakkaiden asiakaspalvelun hoitaa Mandatum Life, joka myös vastaa suomalaisten asiakkaiden tunnistamisesta nykysäädösten mukaisesti. 

Asiakas valitsee palvelutasonsa

Mandatum Life lupaa, että palvelun käytettävyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kaupankäyntipalveluun tule kolme tasoa, joista asiakas valitsee haluamansa. One-taso sopii kaikille, go-taso aktiiviselle kaupankävijälle ja pro-sijoitusammattilaisille.

Palvelu tarjoaa eri tasoilla erilaista apua sijoittajalle. ”Esimerkiksi one-tasolla sijoittajalle tarjotaan vain sellaisia tuotteita, joissa ei käytetä velkavipua”, Niklas Odenwall kertoo.

Mitään minimisijoitusrajoja palveluun ei tule. Niklas Odenwall ei vielä kerro, mitä palvelu maksaa sijoittajalle, mutta vakuuttaa, että hinnastosta tulee ”kilpailukykyinen”.

Digitaalista kannustusta

Mandatum Life uskoo uudelle kaupankäyntipalvelulle olevan kysyntää Suomessa. Uusia digitaalisia palveluja ja laajaa tuotepalettia tarjoamalla Mandatum Life haluaa myös kannustaa suomalaisia sijoittamaan.

”Vaikka viime vuodet on eletty osakemarkkinoiden voimakasta nousua, suomalaisten sijoittaminen ei ole lisääntynyt. Sen sijaan talletukset ovat lisääntyneet miljardeilla euroilla. Suomalaiset eivät sijoita, ja se on yksi syy siihen, että suomalaiset ovat pohjoismaalaisista köyhimpiä”, sanoo Mandatum Lifen toimitusjohtaja Petri Niemisvirta.

Esimerkiksi Ruotsissa sijoittaminen on huomattavasti yleisempää kuin Suomessa. Petri Niemisvirta kuitenkin uskoo, että Suomi alkaa ajan mittaan lähestyä sijoittamisessa muita Pohjoismaita.

Ulla Simola

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti