veronmaksajat.fi

RAHAT

Mitä pörssivuosi 2024 tuo tullessaan?

Mitä pörssivuosi 2024 tuo tullessaan?
10.1.2024

Viime syksynä Helsingin pörssi kävi syvemmällä kuin aikoihin. Joko pohjakosketus on ohitettu? Taloustaito LIVEn vieraana 9.1. oli Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.  

Lokakuusta lähtien osakkeet ovat keskimäärin kallistuneet Helsingin pörssissä. Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, miten näet Helsingin pörssin arvostustasot nyt, ovatko Suomi-osakkeet halpoja?

"Kansainvälisesti vertaillen suomalaiset osakkeet ovat vielä happoja, toki jo vähän elpyneitä, mutta pidän niitä vielä houkuttelevina", Lounasmeri sanoo.

Hän muistuttaa, että talouskasvu tai sen hidastuminen leivotaan usein jo etukäteen sisään pörssikurssien hintoihin. Nyt näyttäisi siltä, että lokakuun lopusta ylöspäin kivunneet kurssit ennakoivat jo parempia aikoja talouteen. 

Millainen sijoittaja Sari Lounasmeri on itse? Entä jos vuodelta 2024 pitäisi etsiä voittajahevonen - samankaltainen yksittäinen menestystarina, joka tanskalainen Novo Nordisk oli vuonna 2023 - niin mikä se voisi olla? 

Sari Lounasmeri kertoo myös ajatuksiaan osakesäästötilin uudesta maksimisummasta sekä siitä, mikä on pörssiyhtiölle hyvä osinkotaso. Entä voiko tekoälyä käyttää apuna sijoituspäätösten tekemisessä?

Sari Lounasmeri oli Taloustaito LIVEn vieraana 9.1. Lähetyksen juontaa toimittaja Outi Airaksinen

 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti