veronmaksajat.fi

VAPAALLA

Omistatko Audin tai BMW:n? Autosi saattaa ärsyttää kanssakulkijaa enemmän kuin muut merkit

Omistatko Audin tai BMW:n? Autosi saattaa ärsyttää kanssakulkijaa enemmän kuin muut merkit
29.9.2023

Audi- ja BMW-merkkisiin autoihin ja niiden omistamiseen liittyy lukuisia ennakkoluuloja. Vakuutusyhtiö kaiveli vahinkotilastojaan ja setvi, kumpi merkki vie pidemmän korren hieman kyseenalaisessa mittelössä.

Ohessa POP Vakuutuksen viisi vinkkiä Audin tai BMW:n omistajille.

1. Tallenna hinauspalvelun numero puhelimen pikavalintaan

Audin ja BMW:n omistajat joutuvat turvautumaan hinausauton apuun keskimääräistä useammin. Bemarien hinausmäärät liikkuvat kuitenkin täysin omassa luokassaan, sillä BMW-merkin autot joutuvat hinattavaksi jopa lähes 60 % useammin verrattuna muihin automerkkeihin.

2. Kertaa, miten toimia kolaritilanteissa 

Kolarivahinkoja sattuu molemmille merkeille yli 20 % enemmän kuin muille automerkeille. Keskinäisessä vertailussa vahinkoja sattuu molemmille merkeille lähes saman verran. Siispä tasapeli tässä erässä.

3. Säilytä etenkin BMW:tä valvotussa parkkihallessa tai autotallissa

Audeja varastetaan lähes yhtä paljon kuin koko POP Vakuutuksen sopimuskannan autoja keskimäärin, mutta BMW:t ovat varkaiden erityisessä suosiossa. BMW-merkin autoja varastetaan lähes 80 % enemmän kuin muita merkkejä sopimuskannassa.

4. Suojaa autoasi huolellisemmin, Audin tai BMW:n omistaminen saattaa ärsyttää muita 

Audin tai BMW:n omistaminen saattaa ärsyttää muita kanssatallaajia siinä määrin, että kyseenomaisten merkkien omistajien kannattaa kenties suojata autoaan hieman huolellisemmin. Molempiin automerkkeihin nimittäin kohdistetaan ilkivaltaa keskimääräistä enemmän.

5. Eläimet törmäävät todennäköisemmin Bemariin kuin Audiin 

Voisi luulla, että eläimet eivät katso automerkkiä, mutta tilastojen mukaan BMW-merkkisille autoille sattuu jopa 30 % enemmän eläintörmäysvahinkoja kuin muille automerkeille keskimäärin. Vaikka Audeille sattuu myös keskimääräistä enemmän eläinvahinkoja, niin silti vahinkomäärät jäävät BMW-merkin autoista lähes 15 %.

Tiedot on kerätty POP Vakuutuksen voimaanastuneista sopimuksista vuosilta 2018–2022 ja näille sopimuksille sattuneista vahingoista.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti