veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Matkailuauto tai asuntovaunu vuokralle – ovatko vakuutukset kunnossa?

Matkailuauto tai asuntovaunu vuokralle – ovatko vakuutukset kunnossa?
9.6.2020

Matkailuautojen ja asuntovaunujen vuokraus on tänä kesänä suosittua, ja kotimaan teille lähtee monia ensikertalaisia. Muista tarkistaa ennen reissua, että vakuutusturva on kunnossa.

5 x VAKUUTUSTURVA

1. Kun olet vuokraamassa matkailuajoneuvoa, tarkista ensin mitä ajoneuvon vuokraussopimuksessa on sovittuna vakuutuksista. Yleensä ajoneuvon omistaja huolehtii vakuutuksista.

2. Selvitä, miten toimitaan, jos jotain yllättävää sattuu. Tarkista vuokraussopimukseen sisältyvän omavastuun suuruus.

3. Jos vuokraat asuntovaunun niin huomaa, että oman auton vakuutus ei korvaa vuokratulle asuntovaunulle aiheutuvia vahinkoja, jos vaunuun tulee esimerkiksi lommoja tai se varastetaan.

4. Tarkista autosi vakuutuksesta, mitä kuluja korvataan, jos joudut turvautumaan hinaukseen. Tarkista euromääräiset rajoitukset sekä enimmäiskorvausmäärät, sillä hinaus- ja matkanjatkamiskulut voivat olla euromääräisesti suuria.

5. Hinausvakuutus korvaa yleensä auton hinauksen lähimmälle korjaamolle tai kotiin sekä kulut, jotka aiheutuvat matkustajien joutuessa jatkamaan matkaa määränpäähän tai takaisin kotiin. Sen sijaan polttoaineen loppumisesta aiheutuvaa hinausta ei yleensä vakuutuksesta korvata.

Lähde: Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE.

HÄTÄPÄVELU Ota vakuutusyhtiön hätäpalvelun yhteystiedot mukaan. Sieltä on helppoa tilata hinausauto tai muuta apua, jos matka jostakin syystä katkeaa.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti