veronmaksajat.fi

TYÖ & ELÄKE

Olen personal trainer ja fysioterapeutti – miten ilmoitan ja maksan arvonlisäveron?

Olen personal trainer ja fysioterapeutti – miten ilmoitan ja maksan arvonlisäveron?
14.9.2023

Teen samassa yhtiössä sekä fysioterapeutin töitä lääkärin lähetteellä että annan personal trainerina yksilöllistä kuntosalivalmennusta. Kuinka ilmoitan arvonlisäverot ja mitä vähennän?

Verojuristi Miika Härkönen vastaa:

Sinulla on sekä arvonlisäverotonta että arvonlisäverollista toimintaa. Terveydenhuollon ammattihenkilön suorittamat hoitotoimenpiteet ovat arvonlisäverottomia. Yksilöllinen kuntovalmennus verotetaan 24 %:n yleisellä verokannalla. 

Arvonlisäverottomiin palveluihin liittyvät ostot ovat vähennyskelvottomia. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on kohdistettava hankinnat kullekin toiminnalle erikseen. Kuntovalmennuksen hankintojen arvonlisäveron vähennät täysimääräisesti ja fysioterapian hankintojen arvonlisäveroa et vähennä ollenkaan.

Lisäksi on huomattava, että esimerkiksi kirjanpitäjän lasku on yleiskulu. Tällainen kulu tulee vähentää arvonlisäverollisen ja arvonlisäverottoman toiminnan suhteessa.

Yleensä yleiskulujen vähennyskelpoinen osuus lasketaan liikevaihtojen suhteesta. Jos esimerkiksi puolet myynnistäsi on fysioterapiaa ja puolet kuntovalmennusta, vähennät ainoastaan puolet kirjanpitolaskun arvonlisäverosta.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti