veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Maakaasulämmityksestä luopuvalle on nyt tarjolla uutta ely-avustusta – muitakin tukia tarjolla

Maakaasulämmityksestä luopuvalle on nyt tarjolla uutta ely-avustusta – muitakin tukia tarjolla
19.10.2022

Kaasulämmitteisten pientalojen omistajille tarjotaan nyt samankaltaista ely-avustusta, jota öljylämmityksen vaihtajille on ollut tarjolla jo kaksi vuotta. ​​​​​​​

Uutta avustusta myönnetään pientaloille, jotka on liitetty maakaasua kuljettavaan siirtoverkostoon. Suomessa on arviolta noin 4 000 avustuskelpoista kotitaloutta.

Tukea voi hakea maakaasua käyttävän kaasulämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä, ei kuitenkaan fossiilisia polttoaineita tai biokaasua tai -öljyä käyttävällä lämmitysjärjestelmällä.

Uutta avustusta myönnetään maakaasulämmityksen vaihtajille pitkälti samoin ehdoin kuin öljylämmityksen vaihtajille.

Avustusta voivat hakea ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien omakoti- ja paritalojen omistajat, ja sitä voidaan myöntää uudesta lämmitysmuodosta riippuen 2 500 tai 4 000 euroa. Avustuskelpoisia ovat 7.4.2022 jälkeen syntyneet kustannukset.

Pirkanmaan ely-keskus käsittelee koko maan avustushakemukset.

Ely-keskuksen avustuksen vaihtoehtoja ovat kotitalousvähennys sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn energia-avustus.  

Julkista tukea samaan energiaremonttiin voi saada vain kerran. Hakijan on siis valittava joko ely-keskuksen tai ARAn avustus tai verotuksessa kotitalousvähennys. 

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti