veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Voinko palauttaa veroilmoitukseni paperisena?

Voinko palauttaa veroilmoitukseni paperisena?
3.4.2020

Joka paikassa tyrkytetään vain sähköistä veroilmoitusta ja Omaveroa. Voinko antaa henkilökohtaisen esitäytetyn veroilmoitukseni vielä paperisena?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Kyllä voit. Verottaja ei tosin lähetä henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen lomakkeita sinulle automaattisesti, vaan joudut hakemaan tai pyytämään ne erikseen.

Kun ilmoitat paperilla, älä tee korjauksia siihen veroilmoituspaperiin, jonka saat postitse kotiin. Korjaa tiedot erillisillä lomakkeilla, joiden numerot on mainittu sinulle lähetetyssä veroilmoituksessa kunkin tiedon kohdalla.

Tulosta lomakkeet Verohallinnon vero.fi-verkkosivuilta tai tilaa ne verottajalta puhelimitse numerosta 029 497 030 tai hae verotoimistosta. Älä käytä vanhojen verovuosien lomakkeita!

Älä liitä mukaan kuitteja tai tositteita. Verottaja pyytää niitä, jos katsoo tarpeelliseksi.

Veroilmoituksen mukana ei tule enää palautuskuorta. Senkin saat tarvittaessa verotoimistosta tai tilaamalla sen lomakkeiden kanssa puhelimitse. Voit myös palauttaa lomakkeet omassa kirjekuoressasi. Muista silloin maksaa postimaksu.

Lomakkeiden palautusosoite on Verohallinto, PL 700, 00052 VERO. Voit myös itse viedä lomakkeet verotoimistoon.

Hanki lomakkeet ajoissa, ja varaa riittävästi aikaa myös postin kulkuun. Lomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseesi merkittynä päivänä. Jos palautat lomakkeita myöhässä, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua.”

Lisäksi Verohallinto pyytää huomioimaan seuraavat asiat:

  • Lomakkeen tiedot luetaan optisesti lomakkeen täyttökentistä, joten täytä tiedot huolellisesti kenttien sisälle. 
  • Älä niittaa lomakkeita yhteen. 
  • Käytä vain vero.fi-verkkosivuilta tulostettuja tai verotoimistosta saatuja lomakkeita, älä niiden kopioita. Kopiointi voi heikentää lomakkeen laatua niin, ettei optinen luku onnistu. 
  • Muista merkitä nimesi ja henkilötunnuksesi selkeästi lomakkeiden kaikille sivuille. Merkitse lomakkeelle euromäärät, älä esimerkiksi pelkästään kilometrimääriä.

HUOMAA! Veroasiat kannattaa nyt hoitaa ensisijaisesti Omaverossa, puhelimitse tai postitse. Verohallinto suosittelee, että koronatilanteen vuoksi lomakkeita ei tartuntariskin takia noudettaisi verotoimistoista eikä palautettaisi sinne. Kaikki Verohallintoon saapuvat lomakkeet digitoidaan keskitetysti, ja postitettuina ne menevät suoraan oikeaan osoitteeseen.

Rahat, verot, työ & eläke, koti