veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Satovahinkovakuutukset vapautuvat vakuutusmaksuverosta

Satovahinkovakuutukset vapautuvat vakuutusmaksuverosta
12.4.2018

Hallitus päätti kehysriihessä vapauttaa satovahinkovakuutukset vakuutusmaksuverosta. Veron suuruus on 24 prosenttia.

Valtiovarainministeriö perustaa työryhmän, joka valmistelee veron poistamista. Työryhmä valmistelee asian syksyn 2018 budjettiriihen päätettäväksi.

Esimerkiksi viime vuoden sadosta jäi sääolojen takia jopa viidennes korjaamatta, MTK arvioi lokakuussa. Arvion mukaan huono sää aiheutti yli 100 miljoonan euron tappiot viljelijöille. Pahin tilanne oli Itä-Suomessa.

Viime vuoden syksynä vain noin prosentilla eli 500 suomalaisella maatilalla oli satovahinkovakuutus. Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa on vajaat 50 000 maatilaa.

Valtio lopetti satovahinkojen korvaamisen vuoden 2016 alussa. Satovahinkoja korvaavien vakuutusten hankkiminen on viljelijän omalla vastuulla. 

Veron poistoa ovat Finanssiala ry:n lisäksi ajaneet muun muassa maa- ja metsätalousministeriö sekä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK. 

”Tämä on hyvä ja tarpeellinen päätös. Vakuutusmaksuveron poisto vahvistaa maatilojen riskienhallintaa ja elinkeinon kannattavuutta. Hankaliin satovuosiin varautuminen on sekä viljelijän että veronmaksajan etu", Finanssiala ry:n johtaja Lea Mäntyniemi sanoo tiedotteessa.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.