veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Pyritkö etuajassa Omaveroon? Omalla sivullasi voi näkyä aluksi väärä päivämäärä

Pyritkö etuajassa Omaveroon? Omalla sivullasi voi näkyä aluksi väärä päivämäärä
23.3.2020

Kaikki esitäytetyt veroilmoitukset ovat Omaverossa tarkistettavissa viimeistään 3.4. Ajankohtaa on aikaistettu viime vuodesta.

Taloustaidon lukija otti yhteyttä toimitukseen ja ihmetteli sekavuutta Omaveron päivämäärissä.

Taloustaidon numerossa 3/2020 kerrottiin, että henkilöasiakkaiden esitäytetyt veroilmoitukset ovat Omaverossa 19.3. alkaen, jos veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 5.5. tai 12.5. tai 19.5.

Toimitusta lähestyneen lukijan omalla Omavero-sivulla kuitenkin sanotaan, että hänen veroilmoituksensa avautuu tarkistettavaksi viimeistään 23.4.

Verohallinnon yleisellä sivulla puolestaan kerrotaan, että kaikkien henkilöasiakkaiden esitäytetyt veroilmoitukset ovat Omaverossa viimeistään 3.4.

Miten päivämäärät voivat olla näin ristiriidassa keskenään? Taloustaito kysyi asiaa Verohallinnolta.

Veroilmoitukset tulevat Omaveroon satunnaisessa järjestyksessä

Verohallinto vahvistaa, että Taloustaidossa päivämäärät ovat oikein. Myös se pitää paikkansa, että kaikki esitäytetyt veroilmoitukset ovat Omaverossa viimeistään 3.4.

Veroilmoitukset tulevat siis Omaveroon 19.3.–3.4. Ne tulevat palveluun satunnaisessa järjestyksessä.

Väärä päivämäärä häviää, kun esitäytetty on tarkistettavissa

Verohallinnosta kerrotaan, että Omaveron virheellinen päivämäärä (23.4.) johtuu teknisestä ongelmasta. Jos kirjautuu Omaveroon ennen kuin oma veroilmoitus on tarkistettavissa, voi nähdä Omaverossa tekstin, jonka mukaan veroilmoitus avautuu tarkistettavaksi viimeistään 23.4. Oikea päivämäärä on kuitenkin 3.4.

Jos olet ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, saat sähköpostin, kun esitäytetty veroilmoituksesi on Omaverossa. Silloin myös virheellinen päivämäärä poistuu Omaverosta.

Tähän asti 23.4. on ollut viimeisin päivämäärä, jolloin esitäytetyt veroilmoitukset ovat tulleet Omaveroon. Nyt ajankohtaa on pystytty aikaistamaan, mutta vastaavaa muutosta ei ole saatu tehtyä järjestelmässä näkyvään päivämäärään.

Ulla Simola

Rahat, verot, työ & eläke, koti