veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Muista maksaa jäännösvero maanantaina 2. elokuuta

Muista maksaa jäännösvero maanantaina 2. elokuuta
28.7.2021

Jäännösveron eräpäivä on maanantaina 2. elokuuta 330 000 suomalaisella. Maksettavaa on kertynyt yhteensä 119 miljoonaa euroa.

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista jäännösveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos jäännösvero on 170 euroa tai enemmän.

Voit maksaa jäännösveron

  • tilisiirtolomakkeiden tietojen mukaan verkkopankissa
  • e-laskuna tai suoramaksuna
  • verkkomaksuna Omavero-palvelussa, jolloin tarvittavat tiedot ovat valmiina maksupohjassa. Omaverossa maksaessasi maksu veloitetaan tililtäsi samana päivänä. Eräpäivää ei voi muuttaa.

Kun maksat jäännösveron verkkopankissa tai Omaverossa, maksu näkyy Omaverossa 1–2 arkipäivän kuluttua.

Jos teit itse tai puolisosi teki muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveron eräpäivät muuttuvat. Myös jäännösveron määrä voi muuttua. Näet Omaverosta, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä vai oletko saanut jo uuden päätöksen. Uusi verotuspäätös ja uudet maksutiedot saapuvat lokakuun loppuun mennessä.

Jäännösverolle maksetaan korkoa

Jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa 1.2.2021 alkaen eräpäivään saakka. Korko on mukana summassa, joka näkyy Omaverossa ja verotuspäätöksessä. Huojennettu viivästyskorko on 2 % vuonna 2021. Korosta vähennetään kuitenkin aina 20 euroa (tai koron määrä, jos se on alle 20 euroa).

Veronpalautuksia maksetaan 3. elokuuta

Tiistaina 3. elokuuta veronpalautuksia saa 2 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 990 miljoonaa euroa.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt kolmatta vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset saivat veronpalautukset heinäkuussa, viimeisimmät maksut tulevat joulukuussa.Satu Alavalkama

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti