veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Maksan jäännösveroni eräpäivän jälkeen – pitääkö minun maksaa mätkystäni viivästyskorkoa?

Maksan jäännösveroni eräpäivän jälkeen – pitääkö minun maksaa mätkystäni viivästyskorkoa?
6.10.2021

Vuodelta 2020 saamassani tuloverotuspäätöksessä minulle määrättiin jäännösveroa. En pystynyt maksamaan minulle määrättyä jäännösveroa eräpäivänä. Joudunko nyt maksamaan jäännösveron lisäksi jonkinlaista viivästyskorkoa?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Kyllä, myöhässä maksettavalle jäännösverollesi kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien siihen asti, kunnes maksat veron. Mitä aikaisemmin maksat, sitä vähemmän viivästyskorkoa ehtii kertyä. Viivästyskorko on 7 prosenttia vuonna 2021. 

Sinun pitää siis maksaa sekä jäännösverosi että maksupäivään mennessä kertynyt viivästyskorko. Jos et maksa kerralla koko summaa, maksu käytetään ensin kertyneelle viivästyskorolle ja vasta sen jälkeen jäännösverolle. 

Viivästyskoron määrän voit laskea Verohallinnon verkkosivuston korkolaskurilla. Jos sen sijaan tarkistat maksettavan veron määrän maksupäivänä Omaverostasi, viivästyskorko on laskettu valmiiksi mukaan Omaverossasi näkyvään summaan. 

Myöhässä olevista veroistasi on maksukehotus Omaverossa ja niin sanotussa verojen yhteenvedossa. Saat tällaisen maksukehotuksen sisältävän yhteenvedon 1–3 kertaa, ennen kuin maksamattomat verot menevät ulosottoon. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja. Maksukehotuksessa kerrotaan aina, mihin mennessä vero pitää viimeistään maksaa, ettei sitä lähetetä ulosottoon. 

Voit myös hakea jäännösverollesi maksujärjestelyä Omaverossa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti