veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Lähetätkö postia verottajalle? Varaa riittävästi aikaa postinkulkuun

Lähetätkö postia verottajalle? Varaa riittävästi aikaa postinkulkuun
12.3.2019

Jos palautat veroilmoituksesi täydennykset ja korjaukset erillisillä lomakkeilla postitse Verohallintoon, postita kirjeesi ajoissa, sillä kirjepostin kulku hidastui maaliskuun alussa. Nyt kuluttajien lähettämät kirjeet jaetaan perille pääsääntöisesti neljän työpäivän kuluessa.

”Jos laitat kirjeesi postilaatikkoon maanantaina ennen laatikossa mainittua tyhjennysajankohtaa, kirjeesi on perillä viimeistään perjantaina”, Postin kuluttajakirjepalvelujen johtaja Noora Laaksonen sanoo.

Kirjeelleen saa lisää vauhtia huhtikuun alkupuolella, kun postimerkin rinnalle lisättävien Plus-merkkien myynti alkaa. ”Plus-merkissä on koodi, jonka avulla voit seurata Omaposti-sovelluksesta tai Postin verkkopalvelusta, milloin kirjeesi on perillä.”

”Plus-merkillä varustettu kirje on perillä kahdessa työpäivässä. Maanantaina lähetetty kirje on perillä keskiviikkona”, Noora Laaksonen jatkaa.

Plus-merkki maksaa 1,50 euroa. Tämän lisäksi kirjeessä pitää olla tarvittava määrä perinteisiä postimerkkejä. Lisäpalvelu toimii kuluttajien lähettämissä Suomen sisäisissä kirjeissä (ei Ahvenanmaa).

Jos lähetät postisi vastauslähetyksenä, jonka postimaksun vastaanottaja on maksanut, kirjeesi on perillä joko 1–2 työpäivässä (Priority) tai 4 työpäivässä (Economy), sen mukaan, millaisen palvelun vastaanottaja on ostanut. Vastauslähetykseen ei voi lisätä Plus-merkkiä. Vaihtoehtoisesti voit toki varustaa oman kirjekuoren postimerkillä ja Plus-merkillä, jolloin kirjeesi on nopeammin perillä ja voit seurata kirjeesi kulkua.* 

Jos pyydät Verohallinnolta vastauslähetyskuoren, varaa kuoren tuloon ainakin neljä työpäivää ja toiset neljä työpäivää palautukseen.

VEROILMOITUS Huomaa, että veroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa määräpäivänä klo 16.15 mennessä, jos palautat veroilmoituksen paperilla.

* Korjattu 14.3.2019 toiseksi viimeistä kappaletta. Alkuperäisessä versiossa todettiin, että vastauslähetykseen voisi laittaa postimerkin ja Plus-merkin. Näin ei kuitenkaan ole. Merkit voi laittaa vain omaan kirjekuoreen.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti