veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kiinteistöverotuspäätös tulee postissa maaliskuun loppuun mennessä – muista tarkistaa kiinteistöverotuspäätös

Kiinteistöverotuspäätös tulee postissa maaliskuun loppuun mennessä – muista tarkistaa kiinteistöverotuspäätös
8.3.2019

Kiinteistöverotuspäätös tulee postitse maaliskuun loppuun mennessä. Kiinteistöverotuspäätös lähetetään tänä vuonna vielä paperilla, vaikka olisit ottanut käyttöön sähköisen viranomaisasioinnin eli Suomi.fi-viestit.

Kiinteistöverotuspäätös ja sen mukana tulleet ilmoitus- ja selvitysosa täytyy tarkistaa. Kiinteistöverotuspäätöksen tiedot perustuvat vuoden alun (1.1.2019) tilanteeseen.

Jos tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissa on täydennettävää, tee korjaukset Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa viimeistään 25.4.2019.

Huomaa, että kiinteistötietoja ei voi korjata vielä Omavero-palvelussa.

Jos teet korjaukset paperilla, käytä postitse saamaasi kiinteistöverotuspäätöksen ilmoitusosaa. Lomakkeen saat myös vero.fi:stä tai voit hakea sen verotoimistosta. Muista, että veroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa määräpäivänä klo 16.15 mennessä, jos palautat korjaukset paperilla.

Kiinteistöveron maksamiseen tarkoitetut tilisiirtolomakkeet tulevat kiinteistöveropäätöksen mukana. Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 3.9.2019 ja toisen erän eräpäivä 15.10.2019. Jos vero on suurempi kuin 170 euroa, se maksetaan kahdessa erässä. 

JÄÄNNÖSVERO JA KIINTEISTÖVERO Huomaa, että tuloverotus päättyy nyt aiemmin kuin ennen. Jos maksettavaksi tulee jäännösveroa, suurin osa henkilöistä maksaa jäännösveron ensimmäisen erän 1.8.2019. Jos jäännösvero on yli 170 euroa, se jaetaan kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on tällöin 1.10.2019. Jos sinulla on maksettavanasi sekä jäännösveroa että kiinteistöveroa, sinulla voi siis olla monta eräpäivää lyhyellä aikavälillä.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti