veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kiinteistöveron eräpäivä on 8. elokuuta – maksa ajoissa, vältä korkokulut

Kiinteistöveron eräpäivä on 8. elokuuta – maksa ajoissa, vältä korkokulut
3.8.2022

Kiinteistöveron maksupäiviä on useita, mutta 1,9 miljoonalla kiinteistönomistajalla eräpäivä on maanantaina 8. elokuuta. Jos maksupäivä osuu kesälomalle, verot eivät välttämättä ole päällimmäisenä mielessä.

Oma maksupäivä ja muut maksutiedot löytyvät Omavero-palvelusta. Jos kiinteistöveroa on maksettavana yli 170 euroa, verot voi maksaa kahdessa erässä.

Myöhästynyt vero alkaa kerryttää korkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Viivästyskorko on seitsemän prosenttia (7 %).  

Viime vuonna kiinteistöveron maksaminen myöhästyi 555 000 henkilöltä, Verohallinto tiedottaa. Myöhästyneistä kiinteistöveroista kertyi korkoa noin miljoonan euron verran.   

E-lasku helpottaa muistamista  

Jotta kiinteistövero ei jää maksamatta unohduksen vuoksi, Verohallinto suosittelee e-laskun käyttämistä. E-laskun voi ottaa käyttöön verkkopankissa milloin tahansa, viimeistään kolme viikkoa ennen laskun eräpäivää.  

"Kun ottaa käyttöön e-laskun, Verohallinnon lähettämät laskut tulevat jatkossa suoraan omaan verkkopankkiin", sanoo ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnon tiedotteessa.

Jos verojen eräpäivä on elokuun alussa ja e-laskun tilaa nyt, lasku ei vielä elokuussa ehdi tulla e-laskuna verkkopankkiin.  

Jos tulee maksuvaikeuksia, Verohallinnon kanssa voi tarvittaessa sopia maksujärjestelystä. Maksujärjestelyä voi hakea, jos maksuvaikeudet ovat tilapäisiä, aikaisemmat maksujärjestelyt Verohallinnon kanssa on hoidettu eikä henkilöllä ole velkoja ulosotossa. 

 

Satu Alavalkama

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti