veronmaksajat.fi

VEROT

Kaikkien esitäytetyt vero­ilmoitukset ovat nyt Omaverossa

Kaikkien esitäytetyt vero­ilmoitukset ovat nyt Omaverossa
3.4.2024

Kaikkien palkan- ja eläkkeensaajien vuoden 2023 esitäytetyt veroilmoitukset ovat nyt Omaverossa. Esitäytetty veroilmoitus pitää tarkistaa toukokuussa olevaan määräpäivään mennessä.  

Veroilmoituksen määräpäivät ovat 7., 14., ja 21. toukokuuta. Itseä koskeva määräpäivä lukee omassa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Kiinteistönomistajien pitää muistaa tarkistaa myös kiinteistöverotuspäätös. Sen määräpäivä on kaikilla 7.5. 

Maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivä oli 2. huhtikuuta.

TEKSTIVIESTI !| Verohallinto lähettää tekstiviestin noin 40 000:lle sellaiselle asiakkaalle, jotka viime keväänä täydensivät veroilmoitustaan paperilomakkeella. Huhtikuun alussa lähetettävissä tekstiviesteissä kehotetaan käyttämään OmaVeroa paperilomakkeen sijaan. Verohallinnon lähettämä tekstiviesti tulee lähettäjältä Vero Skatt eikä siinä ole tietoturvasyistä linkkejä. 

Tarkista, että tilinumero on oikein 

Verohallinto saa automaattisesti paljon tietoja asiakkaiden tuloista ja joistain vähennyksistä, ja nämä tiedot ovat esitäytetyllä veroilmoituksella jo valmiiksi. Jokaisen pitää kuitenkin tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen tiedot, Verohallinto muistuttaa tiedotteessa. 

Veroilmoituksen liitteitä ei pidä lähettää Verohallintoon, vaan säilyttää itsellä. Verohallinto pyytää niitä tarvittaessa. 

Jos tiedot ovat esitäytetyssä veroilmoituksessa oikein, veroilmoitukselle ei tarvitse tehdä mitään. Jos virheitä löytyy tai jos tietoja puuttuu, ne täytyy korjata.

Esimerkiksi ulkomaiset arvopaperivälittäjät eivät toimita Verohallintoon tietoja osakkeiden myynneistä tai saaduista osingoista. Nämä tiedot pitää ilmoittaa itse.

Mahdollisen veronpalautuksen varalta kannattaa lisäksi tarkistaa, että tilinumero on oikein. 

VEROILMOITUS 2023: Tarkista ja täydennä esitäytetty veroilmoitus | Esitäytetyn veroilmoituksen palautuspäivät ovat 7.5. tai 14.5. tai 21.5.2024.
Kirjaudu ja tutustu verojuristien vinkkeihin Veronmaksajien verkkosivuilla >>

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti