veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Haluatko veroilmoituksesi vain sähköisesti Omaveroon? Ota käyttöön Suomi.fi-viestit

Haluatko veroilmoituksesi vain sähköisesti Omaveroon? Ota käyttöön Suomi.fi-viestit
4.2.2019

Verovuoden 2018 veroilmoitus lähetetään henkilöille paperipostina ja kirjeenä Omaveroon. Jos haluat veroilmoituksesi vain sähköisesti Omaveroon, ota Suomi.fi-viestit käyttöön viimeistään 28. helmikuuta.

Sähköisen toimitustavan valinnut saa veroilmoituksensa vain Omaveroon. Kun veroilmoitus on Omaverossa, sinulle tulee viesti Suomi.fi-viesteihin. Saat saapuneesta viestistä ilmoituksen sähköpostiisi.

Suomi.fi-viestit saa käyttöön Suomi.fi-sivustolla. Tunnistaudut palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Useat viranomaiset ovat ottamassa Suomi.fi-viestejä käyttöön, joten vähitellen niiden viestit on mahdollista saada sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, annat yleisen suostumuksen, että kaikki viranomaisviestit toimitetaan sinulle ainoastaan sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Viestit saa myös kännykkään, jos lataat Suomi.fi-sovelluksen Google Playsta tai App Storesta.

”Saat Suomi.fi-viesteihin viestin veroilmoituksestasi heti, kun se on Omaverossa. Pääset tarkastelemaan ja korjaamaan veroilmoitustasi jopa kolme viikkoa aikaisemmin kuin paperipostia odottelevat. Sen jälkeen saat sähköpostiisi ja Suomi.fi-viesteihin ilmoituksen Verohallinnolta aina, kun Omaverossa on uutta tietoa veroasioista, esimerkiksi verotuspäätös, verokortti tai veroilmoitus”, palveluomistaja Sanna Kuuri Verohallinnosta kertoo.

”Veroilmoituksen viimeisin versio on asiakkaan saatavilla Omaverosta, ja se säilyy siellä niin pitkään kuin sitä tarvitaan.”

”Viranomaisviestejä käyttää tällä hetkellä 215 organisaatiota. Nyt viranomaisviestejä lähettävät Verohallinnon lisäksi muun muassa useat kunnat, sairaanhoitopiirit, TE-keskukset, oikeusministeriö ja Trafi”, kehityspäällikkö Lasse Pynnönen Väestörekisterikeskuksesta sanoo. Väestörekisterikeskus vastaa Suomi.fi-palvelujen kehittämisestä.

”Jos otat Suomi.fi-viestit käyttöön hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja ja europarlamenttivaaleja, saat äänioikeutetulle lähetettävän ilmoituskortin Suomi.fi-palveluun. Mobiilisovelluksen käyttäjät saavat ilmoituskortin myös sovellukseen.”

Joulukuussa Suomi.fi-viestejä otti vastaan 140 000 henkilöä. ”Tänä vuonna käyttäjämäärät kasvavat reippaasti”, Lasse Pynnönen arvioi.

Voit halutessasi käydä Suomi.fi-viestit -palvelussa muuttamassa viestien toimitustavaksi paperipostituksen, jolloin saat viranomaisilta jälleen paperipostia.

NUMERO 20 Verohallinto lähettää vuodessa lähes 20 miljoonaa paperista kirjettä. Kirjeiden lähettäminen maksaa noin 10 miljoonaa euroa.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti