veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Suomi.fi-tunnistus: Danske Bankin tunnuslukutaulukon ja Nordean paperisen tunnuslukukortin käyttö päättyy pian

Suomi.fi-tunnistus: Danske Bankin tunnuslukutaulukon ja Nordean paperisen tunnuslukukortin käyttö päättyy pian
13.9.2019

Danske Bank on ilmoittanut luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista eli turvakorteista kokonaan 14. syyskuuta. Tämä koskee myös Suomi.fi-tunnistusta ja kaikkia julkishallinnon palveluita, joihin tunnistaudutaan sen avulla. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Omavero, tulorekisteri ja Omakanta.

Nordean paperisen tunnuslukukortin käyttö Suomi.fi-tunnistuksessa päättyy syyskuun kuluessa. Jatkossa e-tunniste toimii vain tunnuslukusovelluksella ja -laitteella.

Nordea ja Danske Bank ohjaavat asiakkaitaan ottamaan käyttöön puhelimeen asennettavan tunnuslukusovelluksen. Ne tarjoavat erillisen tunnuslukulaitteen niille käyttäjille, jotka eivät halua ottaa sovellusta käyttöönsä. 

Muiden pankkien asiakkaat voivat jatkaa toistaiseksi tunnuslukutaulukkojen käyttöä Suomi.fi-tunnistuksessa. Lisätietoa oman pankin tunnistusmenetelmien muutoksista saa omasta pankista.

VAHVA TUNNISTAMINEN Muutokset vahvassa tunnistamisessa johtuvat uudistetusta maksupalvelulaista, joka asettaa uusia vaatimuksia pankkien tarjoamille tunnistusmenetelmille. Jatkossa palveluihin pitää kirjautua menetelmällä, joka täyttää vahvan tunnistamisen määritelmän. Lakimuutoksen taustalla on asiakkaan asiakastietojen sekä maksamisen turvallisuuden takaaminen.

Minna Petäinen

Juttuun lisätty 16.9. linkki Nordean e-tunnisteohjeeseen.

Rahat, verot, työ & eläke, koti