veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Miten lasken Adapteon osakkeiden hankintahinnan?

Miten lasken Adapteon osakkeiden hankintahinnan?
22.9.2021

Minulla on Adapteon osakkeita. Miten Adapteon osakkeiden hankintahinta lasketaan? Pidetäänkö niiden hankinta-aikana alkuperäisten Cramon osakkeiden hankinta-aikaa?

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa:

Cramo Oyj on 30.6.2019 osittaisjakautunut uuteen perustettavaan yhtiöön Adapteo Oyj:hin. Cramo Oyj:n jakautuessa osittain osakkeenomistajat ovat saaneet jakautumisvastikkeena yhden Adapteo Oyj:n uuden osakkeen jokaista omistamaansa Cramo Oyj:n osaketta kohden. Cramo Oyj:n osakkeenomistajille ei ole annettu muuta vastiketta.

Verohallinto on antanut syventävän vero-ohjeen edellä mainitun yritysjärjestelyn vaikutuksesta Adapteo Oyj:n ja Cramo Oyj:n osakkeiden hankintamenoon (VH/54/00.01.00/2020). Sen mukaan Cramo Oyj:n osakkeen hankintameno on 59,55 prosenttia Cramo Oyj:n alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista. Adapteo Oyj:n osakkeen hankintameno on 40,45 prosenttia Cramo Oyj:n alkuperäisestä hankintamenosta ennen osittaisjakautumista.

Jakautumisvastikkeena saatujen osakkeiden (Adapteo Oyj) omistusajan katsotaan alkaneen silloin, kun osakkeenomistaja on hankkinut jakautuneen yhtiön osakkeet (Cramo Oyj). 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti