veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Luovutustappio vuonna 2017 – vain loppuvuosi aikaa vähentää

Luovutustappio vuonna 2017 – vain loppuvuosi aikaa vähentää
25.11.2022

Vuoden 2017 luovutustappiot ovat vähennyskelpoisia vuoden 2022 loppuun asti. Jos jonkin omaisuuserän myynti on muutenkin ollut jo mielessäsi, luovutustappioissa muhivaa verohyötyä kannattaa käyttää ennen vuoden vaihtumista.

Rahallisesti mitattuna hyöty on 30 tai 34 prosenttia käytettävissä olevan luovutustappion määrästä.

Jos puhdas pääomatulosi on korkeintaan 30 000 euroa, on rahallinen hyöty esimerkiksi 1 000 euron luovutustappiosta 30 prosenttia eli 300 euroa. Sen verran verosi vähenevät.

Jos taas puhdas pääomatulosi on yli 30 000 euroa, on hyöty tältä osin 34 prosenttia eli 340 euroa. Koska isoja pääomatuloja verotetaan isommalla prosentilla, on niihin kohdistuvan vähennyksen hyötykin suurempi.

Luovutustappioiden ja -voittojen ei tarvitse muodostua samantyyppisistä omaisuuseristä. Arvopapereiden luovutustappiot saa vähentää esimerkiksi kiinteistöjen luovutusvoitoista.

PURISTA HYÖTY SIJOITUSTEN TAPPIOISTA | Luovutustappioita voi vähentää verotuksessa luovutusvoitoista ja muista pääomatuloista. Tappioiden ja tulojen syntymisjärjestyksellä on väliä, kun vähennyksiä tehdään. Kirjaudu ja lue juttu marraskuun Taloustaidosta

Harri Rajala

Kirjoittaja on Veronmaksajain Keskusliiton verojuristi

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti