veronmaksajat.fi

RAHAT

Korona lisäsi henkivakuutusten kysyntää – myös vakuutusten korvausmääriä on nostettu

Korona lisäsi henkivakuutusten kysyntää – myös vakuutusten korvausmääriä on nostettu
17.6.2020

Koronakevät näyttää lisänneen suomalaisten riskitietoisuutta. Ihmiset ovat ottaneet uusia henkivakuutuksia. Lisäksi olemassa olevien vakuutusten korvausmäärää on nostettu.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva kertoo, että sen kautta on otettu henkivakuutuksia koronapandemian aikana jopa kolmannes enemmän kuin vuotta aiemmin. Uusien henkivakuutusten ottamisen lisäksi ihmiset ovat päätyneet nostamaan olemassa olevien vakuutustensa korvausmäärää.

”Meillä Kalevassa nähtiin pandemian alkuviikkoina henkivakuutusten ostamisessa peräti kolmanneksen kasvu sekä kappaleissa että euroissa mitattuna. Vaikka henkivakuutusten kysynnän kasvun syy on nyt ollut erittäin ikävä, on silti hyvä, että ihmiset ovat tiedostaneet taloudellisen turvan tärkeyden”, henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Kalevan teettämän kyselyn mukaan turvalle on tarvetta, sillä elintaso laskee 70 prosentilla, jos puoliso kuolee.

Tapaturmavakuutus ei korvaa sairastumisesta aiheutuvaa kuolemaa

Suomessa kuolee vuosittain lähes 10 000 työikäistä ihmistä. Heistä 80 prosenttia menehtyy johonkin sairauteen ja 20 prosenttia tapaturmaisesti.

Moni suomalainen on ottanut vapaa-ajalle erillisen tapaturmavakuutuksen. Usein näihin vakuutuksiin sisältyy myös tapaturmasta aiheutuvan kuoleman turva. Sairastumisesta johtuvaa kuolemaa tapaturmavakuutus ei kuitenkaan korvaa.

Saako koronaan sairastunut henkivakuutuksen?

Henkivakuutuksen voi saada vaikka on sairastanut koronan. Timo Laitisen mukaan koronaan pätevät säännöt kuin muihinkin sairauksiin. 

”Mikäli henkilö on sairastanut koronan, hän saa henkivakuutuksen, kun sairausloma päättyy. Aivan samalla tavalla toimitaan muidenkin sairauksien osalta”, Laitinen kuvaa.

Ennen henkivakuutuksen myöntämistä vakuutuksen ottajalta kysytään terveysselvityksessä sydän-, aivo- ja syöpäsairaudet. Mikäli sairauksia on, henkivakuutuksen voi saada vasta sen jälkeen, kun näistä sairauksista on tervehtynyt.

”Nyt kasvanut riskitietoisuus on selvästi auttanut ihmisiä huomaamaan, että henkivakuutus tulee hankkia terveenä ja silloin kun asiat ovat kunnossa”, Laitinen toteaa.    

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti