veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Tuulilasi kuntoon! Tarkastuksia liikenneasemilla pääsiäisenä

Tuulilasi kuntoon! Tarkastuksia liikenneasemilla pääsiäisenä
27.3.2018

Autoalan insinööriopiskelijat tarkastavat Kirkkaasti turvallisin -kampanjassa tuulilaseja pääsiäispyhinä eri puolilla Suomea. Naarmuttunut tuulilasi ja häikäisevä kevätaurinko ovat vaarallinen yhdistelmä kaikille maantiellä liikkujille.

Keväällä aurinko paistaa matalalta ja säteilee tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Naarmuinen ja huonokuntoinen tuulilasi pahentaa tilannetta. Heikossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.

Autoilijan kannattaa myös muistaa, että tuulilasi on autossa kantava rakenne. Halkeamat heikentävät sitä merkittävästi. Tuulilasiin on usein integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita. Myös niiden toimintaan voivat pienetkin naarmut ja lovet tuulilasin pinnassa vaikuttaa.

Pääsiäispyhinä Kirkkaasti turvallisin -kampanjassa autoalan insinööriopiskelijat tarkastavat tuulilaseja kuudella paikkakunnalla liikenneasemilla. Tarkastus on maksuton.

Tuulilasitarkastusten päivät ja ajat

Kiirastorstai 29.3.  klo 13-18 (Hki klo 10-18)
Pitkäperjantai 30.3.  klo 9-14
Pääsiäismaanantai 2.4.  klo 12-17

Tarkastuspaikat

Helsinki  ABC Prisma Kaari Kannelmäki
Hämeenlinna  ABC Tiiriö
Lappeenranta  ABC Viipurinportti
Oulu  ABC Tupos Liminka
Seinäjoki  ABC Seinäjoki
Turku  ABC Koulukatu

Vuoden 2017 määräaikaiskatsastuksissa todettiin tuulilasiin tai sen puhdistuslaitteisiin kohdistuvia vikoja tai puutteita yhteensä 148 014 kappaletta. Vioista 8255 johti katsastuksen hylkäämiseen. Tuulilasin korjauskehotuksia annettiin autoilijoille 139 759 kappaletta.

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Trafin, Liikenneturvan ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja.

Satu Alavalkama

Rahat, verot, työ & eläke, koti