veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Talvirenkaat autoon sään ja kelin mukaan

Talvirenkaat autoon sään ja kelin mukaan
12.10.2020

Tänä talvena talvirenkaat voidaan vaihtaa alle ensimmäistä kertaa säiden, eikä vain kalenterin perusteella.

Kesäkuun alussa voimaan tulleen tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttävät marras-maaliskuun aikana.

Vaikka uusi laki antaakin lisää vapautta rengasvalintoihin, se tarkoittaa myös entistäkin huolellisempaa kelien seurantaa, jotta liikenne sujuu turvallisesti. Silloin kun on liukasta, ei kesärenkailla saa ajaa

Aikaisemmin talvirenkaita oli pakko käyttää säästä tai kelistä riippumatta joulu-helmikuun välisenä aikana.

Nyt henkilöautossa, jonka kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia sekä pakettiautossa on käytettävä Suomessa talvirenkaita 1.11. - 31.3. välisenä aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää, Traficom muistuttaa.

Talvirengasvaatimus koskee myös erikoisautoja, moottoripyöriä, mopoja ja kolmi- ja nelipyöriä sekä perävaunuja, joiden luokittelu- tai kytkentämassa on yli 0,75 tonnia ja enintään 3,5 tonnia.

Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 3,0 mm. Kulutuspinnan lisäksi on syytä kiinnittää huomiota renkaiden ikään ja nastarenkaissa jäljellä olevien nastojen määrään ja kuntoon.

AJOKELIT Päivittyvää tieliikenteen tilannetietoa kannattaa seurata Liikennetilanne-palvelusta, josta näkee paikkakuntakohtaiset ajokelit, liikennemäärät, talvikunnossapitotiedot, kelikamerakuvat ja tiesääasematiedot. Palvelu on saatavissa ilmaiseksi myös mobiilisti.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti