veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Onko matkavakuutuksesi voimassa myös kotimaassa? Yleensä vakuutus tarjoaa turvaa vain ulkomaanmatkoilla

Onko matkavakuutuksesi voimassa myös kotimaassa? Yleensä vakuutus tarjoaa turvaa vain ulkomaanmatkoilla
14.7.2020

Tänä kesänä useimmat suomalaiset lomailevat kotimaassa. Ennen lomareissua on hyvä tarkistaa oman matkavakuutuksensa kattavuus, sillä välttämättä ei tule ajatelleeksi, että matkavakuutukset ovat lähtökohtaisesti voimassa vain ulkomaanmatkoilla.

Jotta matkavakuutus olisi voimassa myös kotimaassa, on sen voimassaoloa laajennettava ja vakuutuksesta on maksettava lisämaksuja. Kun tekee vakuutuksen, pitää erikseen valita vakuutuksen voimassaoloalueeksi myös Suomi, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE muistuttaa.

”Matkavakuutukseen ei myöskään sisälly matkustaminen tai siirtyminen paikasta toiseen tavanomaisessa elinympäristössä, kuten kotona, työ- tai opiskelupaikassa, tai omalla mökillä. Ollakseen voimassa kotimaanmatkoilla pitää matkan, vakuutusten ehdoista riippuen, suuntautua yli 50–150 kilometrin päähän näistä paikoista. Ehdoissa saatetaan edellyttää myös, että matkaan sisältyy yöpyminen”,  vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo verkkosivuilla.

Vakuutukset poikkeavat toisistaan, ja jokaisen tuleekin tarkistaa oman vakuutuksensa sisältö. Esimerkiksi luottokorttiliitännäisiä matkavakuutuksia ei välttämättä edes saa laajennettua kattamaan kotimaanmatkoja.

HUOMAA! Kotimaassa turvaa tarjoavat muut vapaaehtoiset henkilövakuutukset, kuten tapaturmavakuutukset ja sairauskuluvakuutukset, jotka ovat Suomessa voimassa.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti