veronmaksajat.fi

VAPAALLA

Kylpyläviikonloppu Tallinnassa – vertailimme hintoja, ole tarkkana mistä maksat

Kylpyläviikonloppu Tallinnassa – vertailimme hintoja, ole tarkkana mistä maksat
9.6.2022

Tallinnasta kylpyläviikonloppua buukkaava kohtaa sekamelskan, joka sisältää lähes loputtoman määrän erilaisia hintoja ja vaihtoehtoja. 

Kalliilla kunnon kylpylähotelliin vai halvemmalla ”kylpylähotelliin”, jonka kylpyläosasto sisältää pari pientä kahluuallasta ja saunan? Tällaisen tenkkapoon eteen joutuu suomalaisperhe, joka harkitsee kesäistä kylpyläviikonloppua Tallinnassa.

Tallinnaan on iskenyt oikea kylpylähotellien buumi, mutta asiakkaan kannattaa olla tarkkana sen suhteen, mistä hän maksaa. Jos ”kylpylällä” tarkoitetaan reilun kokoista uima-allasta ja vähintään yhtä kohtuullisen kokoista allasta myös perheen pienimmille, ja mahdollisesti jopa esimerkiksi vesiliukuputkea, niin vaihtoehtoja ei olekaan erityisen runsaasti.

Nämä kriteerit täyttää oikeastaan vain perinteinen Kalev Spa Tallinnan vanhan kaupungin laidalla. Kalev Spassa on Viron ainoa joka päivä auki oleva 50 metrin uima-allas, kaksi allasta lapsille ja neljä eripituista vesiliukuputkea.

Toinen suurempi kylpylähotelli, Viimsi Spa, ei itse asiassa sijaitse Tallinnassa vaan sen kupeessa Viimsissä noin kymmenen kilometrin päässä Tallinnasta.

Tallinnan Piritassa sijaitseva kylpylähotelli Pirita Marina Hotel ei selvinnyt koronasta vaan on asetettu konkurssiin.

Koodilla edullisempi majoitus

Tähän artikkeliin vertailtiin heinäkuisen kylpyläviikonlopun hintoja Tallinnassa. Ajankohdaksi valittiin heinäkuun alun viikonloppu, lauantaista maanantaihin, ja reissuun oli lähdössä kaksi aikuista ja kymmenenvuotias lapsi.

Vertailun hintahaitari venyi erittäin leveäksi sen mukaan, mihin hotelliin haluttiin majoittua ja millainen huone ja millaiset palvelut valittiin.  

Vertailun kalleimmaksi vaihtoehdoksi osoittautui yllättäen laivayhtiön tarjoama matkat + hotelli -paketti, mikä johtui siitäkin, että laivayhtiön nettivarausmoottori halusi välttämättä majoittaa yhden perheen kahteen eri huoneeseen. Matkapaketin hinnaksi Metropol Spa -hotellin perushuoneissa tuli 608 euroa sisältäen aamiaiset.

Jos kyseisestä Metropol Spa -hotellista varaa itse parvekkeellisen Double De Lux -huoneen kahdeksi yöksi ja käyttää kaikille avoimen varauskoodin MSH15, niin yöpymisten hinnaksi tulee 333 euroa aamiaisilla. Hinta laskee noin kympin, jos varauksen maksaa heti.

Laivayhtiöistä Tallink tarjoaa edestakaisia matkoja kyseiselle viikonlopulle 110 eurolla, Eckerö Line 96 eurolla ja Viking Line 91,40 eurolla. Kaikki hinnat ovat kanta-asiakashintoja. Auton mukaan ottaminen maksaa kymmeniä euroja lisää per suunta.

Heinäkuun viikonloput osin loppuunmyytyjä

Vertailun edullisin huone löytyi Viimsi Spa -hotellista, jossa perushuone koko perheelle kahdeksi yöksi maksaa hotellin omilta nettisivuilta buukatessa 258 euroa, aamiaisilla.

Viimsi Span nettisivuilta löytyy myös valitettavan ikävä yllätys eli tieto siitä, että kylpylän saunakeskus on parhaillaan remontissa ja se aiotaan avata uudestaan heinäkuun alussa. Viimsi Spassa on myös suosittu täysi-ikäisille tarkoitettu +18-kylpylänosa, mutta sinne pääsystä pitää maksaa ekstraa, ellei yövy kalleimmassa huoneluokassa.

Kalev Spasta huone kahdeksi yöksi aamiaisilla irtoaa sen omilta sivuilta ostettuna 359 eurolla. Tämä hinta sisältää mahdollisuuden peruuttaa varauksen maksutta. Osa Kalev Span heinäkuun viikonlopuista on jo ainakin osittain loppuunmyytyjä.

Hakumoottori Booking.com ehdottaa heinäkuun alun viikonlopulle Tallinnasta Tallink Spa & Conference -hotellin superior-huonetta, jonka hinta kahdeksi yöksi olisi 394 euroa. Hinta on Genius-kanta-asiakashinta ja se sisältää aamiaiset ja ilmaisen peruutuksen. Tallink tarjoaa huoneitaan edullisemmin kanta-asiakkailleen ja yhdessä laivamatkojen kanssa ostettuina.

Kaikissa tässä vertailussa mainituissa kylpylähotelleissa Tallink-hotellia lukuun ottamatta, on oma pieni kuntosali, jonka käytön pitäisi sisältyä huonehintaan.

Suosittu Day Spa

Suosiotaan Tallinnassa lisäävät kylpylöiden tarjoamat Day Spa -hemmottelupaketit, jotka sisältävät pääsyn kylpylään sekä lisäksi esimerkiksi hierojan ja kosmetologin tai kampaajan palveluita. Day Spa -asiakkaat eivät yövy Tallinnassa vaan matkustavat iltalaivalla takaisin Suomeen.

Ainakin Kalev Spassa on valikoima Day Spa -palveluita myös lapsille. Kalev Span hotellinjohtajan Piret Betlehemin mukaan Tallinnan kylpylöiden trendi tällä hetkellä on nimenomaan lapsiystävällisyys.

Kylpyläturistin muistilista Tallinnaan:

 • Varaa matkasi mahdollisimman ajoissa, säästät yleensä reippaasti rahaa.
 • Seuraa laivayhtiöiden tarjouksia, joita tulee lisää pitkin kesää. Liity kanta-asiakkaaksi.
 • Vertaile, onko edullisempaa ostaa matkat ja majoitus pakettina vai erikseen.
 • Hotellihintoja kannattaa kysyä suoraan hotellista, mutta myös etsiä nettivarausportaaleista (esim.  Booking.com).
 • Laivayhtiöt tarjoavat Tallinnaan matkat + hotelli -paketteja.
 • Ota huomioon, että huone on edullisempi, jos maksat sen heti ja jos hinta ei sisällä peruutusoikeutta.
 • Ole tarkka sen suhteen, sisältääkö huonehinta aamiaista.
 • Selvitä, onko ”spa-hotellissa” todella kylpyläosasto tai edes varsinaista uima-allasta.
 • Selvitä, mitä satamasta hotelliin meno maksaa ja tarjoaako hotelli ilmaisen autopaikan.
 • Ota huomioon, että osa kylpylähotelleista on kaukana Tallinnasta ja liikkuminen maksaa ja vie aikaa.
 • Ota huomioon, että oma huoneluokka ei välttämättä takaa pääsyä hotellin kylpylään – tai esimerkiksi kylpytakkia ja tossuja.
 • Kylpylän ”+18”-osaan pääsystä veloitetaan yleensä ekstraa.
 • Lisävuoteesta ja myös vauvasängystä Tallinnan hotellit perivät yleensä 25−35 euroa per yö.
 • Hotelleista kannattaa aina kysyä viime hetken -tarjouksia.
 • Ota huomioon että vaikka hotellin huoneet on myyty loppuun sen omilla sivuilla, vapaita huoneita saattaa löytyä varausportaaleista – ja päinvastoin.

Sami Lotila

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti