veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Harvinainen sarjakuvalehti uudestaan huutokaupassa – Lumikin hintapyyntö puolittui

Harvinainen sarjakuvalehti uudestaan huutokaupassa – Lumikin hintapyyntö puolittui
16.4.2018

Sarjakuvakeräilijöiden unelma - Lumikki ja 7 kääpiötä 9B vuodelta 1952 – on tulossa uudelleen myyntiin Helsingin Pantin seuraavaan huutokauppaan tiistaina 17.4. Lähtöhinta on pudonnut melkoisesti aiemmasta. 

Tätä sarjakuvalehteä – Lumikki ja 7 kääpiötä 9B vuodelta 1952 – suomalaiskeräilijät himoitsevat, ja nyt sellainen olisi tarjolla Helsingin Pantin huutokaupassa. Keskisivu on irti, ja kannessa on mustekynän jälki, mutta hintapyyntö on silti kohtuullinen.

Tämä lehtiharvinaisuus oli tarjolla edellisen kerran panttihuutokaupassa helmikuussa, mutta se ei mennyt kaupaksi – ilmeisesti tieto tarjokkaasta ei ollut levinnyt keräilijäpiireihin asti tai sitten lähtöhintaa pidettiin liian kalliina. Tuolloin se oli 5 000 euroa.

Nyt – kun panttia ei ole lunastettu – se tulee siis uudelleen myyntiin, ja lähtöhinta on pudonnut melkoisesti – 2 600 euroon.

Yhtään tarjousta ei ollut tullut ainakaan huutokauppaa edeltävänä päivänä puoleen päivään mennessä.

Kyseessä on Suomen arvokkain sarjakuvalehti, josta on maksettu Helsingin kirjamessujen hyväntekeväisyyshuutokaupassa pari vuotta sitten 7 100 euroa, ja huhujen mukaan siitä olisi maksettu joskus enemmänkin.

Pentti Avomaa

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.