veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Autokatsastuksen hinnoissa kymmenien euron eroja – ajanvaraus netissä säästää euroja

Autokatsastuksen hinnoissa kymmenien euron eroja – ajanvaraus netissä säästää euroja
13.9.2021

Autokatsastuksen hinnoissa on lähes viidenkymmenen euron eroja. Rahaa säästyy, kun varaa katsastusajan netissä. 

Määräaikaiskatsastuksen ja päästömittauksen pakettihinnoissa katsastusasemilla löytyi yli kaksinkertaisia hintaeroja. Vertailun halvin hinta oli 37 euroa nettiajanvarauksella ja kallein 84 euroa ilman ajanvarausta tai puhelinajanvarauksella. Myös pelkän määräaikaiskatsastuksen hinnoissa oli yli kaksinkertaisia eroja.

Kuluttajaliitto vertaili yli 50 katsastusaseman hintoja 14 kaupungissa.

”Yllättävää oli se, kuinka paljon hintaan vaikuttaa varaako ajan netissä, puhelimitse vai ajaako katsastukseen ilman ajanvarausta”, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell sanoo tiedotteessa. 

Hintavertailun katsastusasemista edullisimmat olivat kaikki K1 Katsastus -ketjun asemia, joissa monelta saa määräaikaiskatsastuksen nettivarauksella alle kahdella kympillä. Samoilta asemilta katsastuspaketin päästömittauksineen sai alle 40 eurolla.

Vertailun halvin hintataso oli Turussa. Seinäjoella ja Kuopiossa katsastuspakettien keskimääräiset hinnat olivat lähellä Turun hintatasoa.

Vertailun kalleimpia katsastuksia tehtiin Hämeenlinnassa. Myös Oulu oli kärkisijoilla. 

Kuluttajaliitto ei saanut vertailuunsa mukaan markkinajohtaja A-Katsastuksen hintoja. Yhtiö perusteli ratkaisuaan sillä, että katsastusalan hinnoittelu on vapaasti kilpailtua ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain ja jopa asematasolla. A-Katsastuksen osuus Suomessa tehdyistä katsastuksista oli vuoden 2019 lopussa reilu viidennes.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti