veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Puhelinneuvonta koronaviruksesta alkaa – matkustajasatamiin ja lentoasemille koronainfopisteitä

Puhelinneuvonta koronaviruksesta alkaa – matkustajasatamiin ja lentoasemille koronainfopisteitä
4.3.2020

Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Matkustajasatamiin ja Finavian lentoasemille tulee infopisteet, joista matkustajat saavat koronavirusta koskevaa materiaalia

Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Puhelinneuvonnan lisäksi neuvontaa on nyt mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen tai jos olet ollut läheisessä kontaktissa uuteen koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön, ota puhelimitse yhteyttä oman alueesi sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Sieltä saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta saa kattavasti tietoa koronaviruksesta. Myös neuvontapuhelimesta saatava yleisneuvonta perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin.

Satamiin ja lentoasemille infopisteet koronaviruksesta

Suomen matkustajasatamiin ja Finavian lentoasemille tulee infopisteet, joista matkustajat saavat koronavirusta koskevaa materiaalia.

Pääasiassa maahan saapuville matkustajille suunnatun materiaalin tuottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Materiaalia on saatavilla yhdellätoista kielellä, muun muassa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi, kiinaksi ja italiaksi.

Infopisteissä on myös suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset julisteet, joissa on tietoa yskimishygieniasta ja käsienpesusta.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo, että infopisteet matkustajasamaissa ja lentoasemilla avataan mahdollisimman pian.

Minna Petäinen

Juttuun lisätty maininta tekstiviestinä saatavasta neuvonnasta 12.3.2020.

Rahat, verot, työ & eläke, koti