veronmaksajat.fi

KOTI

Pätkiikö netti? Bittimittari paljastaa nettiliittymäsi salat

Pätkiikö netti? Bittimittari paljastaa nettiliittymäsi salat
7.11.2023

Bittimittari.fi on uusi nettiyhteyden nopeuden ja laadun mittauspalvelu. Se tarjoaa tietoa nettiyhteyden eri ominaisuuksista ja auttaa arvioimaan kuinka hyvin mitattu yhteys vastaa käyttäjän tarpeisiin. Palvelu kertoo sinulle muutakin kuin teknisiä tunnuslukuja.

Bittimittari.fi-palvelu toimii älylaitteisiin asennettavalla mobiilisovelluksella. Lisäksi käytettävissä on selainkäyttöliittymä. Toukokuussa avattu Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palvelu on tarkoitettu kaikille netinkäyttäjille.

"Tavoitteenamme on ollut kehittää luotettava ja informatiivinen nettiyhteyden mittaustyökalu, jonka tuloksia kenen tahansa on helppo ymmärtää", päällikkö Joonas Orkola Traficomista kertoo.

Monet kuluttajat katsovat elokuvia ja sarjoja nettiyhteytensä kautta, jolloin tarvitaan suurempia latausnopeuksia erityisesti tarkemman kuvanlaadun vuoksi. Samaan aikaan etätyö ja erityisesti videopuheluiden suosio kasvaa jatkuvasti, mikä luo vaatimuksia nettiyhteydelle. 

Esimerkiksi päivittäisen nettisurffailun, pankkiasioiden hoitamisen ja nettipelaamisen välillä vaatimukset nettiyhteydelle vaihtelevat merkittävästi toisistaan. Näihin kaikkiin netinkäytön tapoihin Bittimittari.fi-palvelu antaa arvionsa.

Käyttötapausten lisäksi palvelujen toimivuuteen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka monta laitetta tai käyttäjää samanaikaisesti hyödyntää nettiyhteyttä. Bittimittari.fi antaa nettiyhteyden yleisestä sopivuudesta arvosanan sen perusteella, sopiiko laajakaista siihen, miten sitä kotitaloudessa käytetään. 

Bittimittari.fi-palvelu on osaltaan turvaamassa kuluttajan oikeuksia viestintämarkkinoilla. Palvelu voi esimerkiksi edesauttaa kuluttajaa tekemään valveutuneempia päätöksiä. 

"Tarjoamalla kaikille helposti käytettävän mittauspalvelun vahvistamme osaltamme suomalaisten mahdollisuuksia arvioida hankkimansa palvelun laatua. Mikäli palvelun laatu ei vastaa sopimuksessa sovittua, kuluttajalla on mahdollisuus vaatia operaattorilta korjaustoimenpiteitä tai korvausta", korostaa Bittimittari.fi-palvelun kehityksestä vastaava projektipäällikkö Essi Hytti

NUMERO 760 000 | Yksittäisiä mittauksia on Traficomin tiedotteen mukaan tehty lähes 760 000 ja mobiilisovelluksia ladattu yli 11 000 kertaa. Traficom hyödyntää Bittimittarin mittaustuloksia valvonta- ja seurantatyössään. 

Tutustu täällä Bittimittari.fi-palveluun >>

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti